Kitekintő

Hazai pályán hasít a Hess

Genf, Lausanne, Bern, Luzern, Zürich és Sankt Gallen után újabb svájci városban állnak szolgálatba a Hess duplacsuklós trolibuszai: egy frissen elnyert megbízás értelmében a cég összesen akár 70 darab csuklós, illetve duplacsuklós, önjárásra is képes lighTram trolibuszt szállíthat az alpesi ország északi részén található Winterthur városába. A napokban aláírt keretszerződés összértéke 110 millió svájci frank, amely átszámítva meghaladja a 35,7 milliárd forintot – ez egyúttal azt is jelenti, hogy a járművek csillagászati, átlagosan több, mint 510 millió forintos darabáron kerülnek az üzemeltetőhöz.

A svájci Hess közismerten méregdrága, alumínium karosszériás típusai a legtöbb közlekedési társaság számára gyakorlatilag megfizethetetlenek, hazájuk tehetősebb üzemeltetőinek körében viszont nagy népszerűségnek örvendenek – így van ez a kiterjedt trolibusz-hálózattal rendelkező Winterthurban is, ahol a hagyományos csuklós troliváltozat jelenleg is megtalálható a helyi flottában. A létszám a közeljövőben gyarapodni fog, április elején ugyanis egy 70 járműre – vegyesen normál és duplacsuklós trolibuszokra – vonatkozó tender győzteseként hirdették ki a svájci buszgyártót. A város közlekedési vállalata, a Stadtbus Winterthur által tavaly októberben kiírt nyílt közbeszerzési pályázatra két gyártó jelentkezett: a Hess mellett a másik próbálkozó a Solaris volt a másfél éve bemutatott Trollino 24 típussal, ám a lengyelek ezúttal alulmaradtak a hazai pálya előnyét élvező riválissal szemben. A jelölteket az eredményhirdetés előtt utasok nélkül végzett tesztfutásoknak is alávetette a közlekedési társaság (a Hess duplacsuklósát képviselő, Zürichből kölcsönvett kocsi január elején teljesítette tesztköreit, a Solaris egy hónappal később küldte ki Svájcba az immár Európa-szerte jól ismert demóbuszát), a városban egyelőre szokatlannak számító terjedelmes járművek közelebbi megismerése és az üzemeltetésük lehetőségeinek felmérése céljából.

A Stadtbus Winterthur végül az értékelési szempontok (költségek, technológia, vevői perspektíva, vezetőfülke kialakítása és helyi ügyfélszolgálat) alapján a Hess ajánlatát ítélte jobbnak. A 70 darabos keretből az első szériát a tervek szerint májusban hívják majd le, a legelső új trolibusz pedig várhatóan 2022 nyarán érkezik meg rendeltetési helyére. Az első szállítmányban egyes hírek szerint 13-21 (más források szerint 12) darab 24,7 méter hosszú duplacsuklós kocsi lesz – a szerződésben egyébként nem szerepel kötelezően megvásárolandó minimális darabszám. A Winterthur részére szállítandó trolibuszok korlátozott mértékű önjárásra is képesek lesznek beépített vontatási akkumulátoraik segítségével. Utóbbiak energiaellátását „Dynamic Charging” töltési metódus biztosítja, ami az akkumulátorok felsővezetékes szakaszokon való, menet közbeni feltöltését jelenti. Ezt leszámítva a járművek technikai paramétereiről egyelőre kevés konkrétum derült ki, a gyártó szűkszavú közleménye a kategóriában kiemelkedően jó befogadóképességet és energiafogyasztást ígér.

A sárgával jelölt szakaszokon felsővezeték épül, a kékeken önjáró üzemmódban közlekednek majd az új trolibuszok – a téglaszínű kiemelés a jelenleg is meglévő felsővezetékes részt jelöli

Az újonnan beszerzett járművek részben korábbiakat váltanak, részben pedig a helyi 5-ös, illetve 7-es jelzésű viszonylatokra kerülnek, amelyeket a jövőben dízelmotoros típusok helyett önjáró trolibuszokkal ad majd ki az üzemeltető. A két érintett vonal (részleges) villamosítását január 13-án hagyta jóvá a kormánytanács. A további 2 millió svájci frank (közel 650 millió forint) összegű beruházást követően a winterthuri közösségi közlekedést igénybe vevő utasok 90%-a elektromos hajtású, lokális emisszió nélküli járművekkel utazhat majd – a meglévő trolihálózatra építve viszonylag egyszerűen megoldható a szolgáltatás elektromos alapokra helyezése. Felsővezetéket csak bizonyos szakaszokon, összesen mintegy 5 kilométeren alakítanak ki, a köztes távot a járművek a vontatási akkumulátoraikra hagyatkozva teszik meg. Az 5-ös vonal érintett szakaszain az infrastruktúra teljes kiépítése a tervek szerint 2023 decemberére készülhet el, míg a 7-es viszonylat esetében 2026 második fele a végső határidő.

Fotók: Stadtbus Winterthur

Címkék