Kitekintő

Tizenöt hibrid Citaro érkezett Nagyváradra

Összesen 15 darab, lágy hibrid modullal szerelt Mercedes-Benz Citaro Hybrid autóbuszt állít forgalomba a partiumi város helyi közösségi közlekedéséért felelős szolgáltató, a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (OTL). A járműveket még tavaly nyáron rendelte meg a társaság a csillagos márka román vezérképviseletétől egy sikeresen zárult közbeszerzési eljárást követően. A 98%-ban vissza nem térítendő európai uniós finanszírozásból megvalósult beszerzés értéke nettó 22,5 millió román lej, átszámítva közel 1,65 milliárd forint.

A buszok a nagyváradi Szent László téren sorakoztak fel az ünnepélyes átadásra

A 15 darabos flottilla első hat példánya már korábban, március folyamán megérkezett Nagyváradra, a fennmaradó kilenc kocsit pedig a hétvégén adta át a bihari városnak az EvoBus Romania SRL – vagyis még jóval az októberi leszállítási határidő előtt. Utóbbi járműveket várhatóan 2-3 héten belül veheti birtokba az utazóközönség. A Citaro hibrid változata egyébként már nem teljesen ismeretlen a helyiek számára, hiszen amint arról korábban mi is beszámoltunk, a típusból már tavaly nyáron forgalomba állt egy példány hat darab dízelüzemű Mercedes-Benz Conecto társaságában egy európai uniós finanszírozású nemzetközi projekt keretében, amelyet a debreceni DKV-val közösen folytatott le az OTL.

Az utastér berendezése nagy vonalakban ismerős lehet a budapesti Citarókból

A 12 125 mm hosszú, háromajtós kivitelű autóbuszok hátuljába a típushoz elérhető legerősebb, 299 lóerős (220 kW), 7,7 literes Mercedes-Benz OM 936 típusú dízelmotor került, az erőátvitelről pedig ZF 6+1 fokozatú EcoLife automataváltója gondoskodik. A buszok kisfeszültségű, 48 V-on üzemelő, ún. gyenge vagy lágy (mild) hibrid hajtással rendelkeznek – a rendszer egyébként mindössze 156 kg többletterhet ad hozzá a standard, dízelmotoros Citaro saját tömegéhez. A sebességváltó és a belső égésű motor közé beépített elektromos motor maximális teljesítménye 14 kW, és akár 220 Nm forgatónyomatékot is képes leadni. A rekuperációs egység fékezéskor és gázelvétel során generátorként működik, vagyis a mozgási energiát elektromos árammá alakítja át, míg elinduláskor kiegészítő forgatónyomatékkal segíti a dízelmotort. A hibrid modul segítségével a gyártó szerint akár 8,5%-os fogyasztáscsökkenés is elérhető a hagyományos dízelüzemű változathoz képest.

Kissé utólagosnak tűnik a tolatókamera elhelyezése

Az összesen 107 fő szállítására alkalmas, 27 utasüléssel szerelt járművek felszereltsége hozza a mai városi buszoktól elvárt szintet: a légkondicionáló, az USB-aljzatok, a fedélzeti WiFi hálózat, az utasszámláló-berendezés és a fejlett utastájékoztató rendszer mellett a biztonsági kamerarendszer, tolatókamera és rozsdamentes, szálcsiszolt kapaszkodórendszer is megtalálható az extralistán. A nagyváradi közlekedési társaság a tervek szerint  a következő uniós költségvetési ciklusban is folytatja a flottamodernizációt, mégpedig tisztán elektromos hajtású típusok beszerzésével.

Fotók: PNL Oradea

Címkék