Kitekintő

Megjöttek a legújabb krakkói Solaris villanybuszok

A Solaris nemrég megkezdte annak a kereken 50 darab tisztán elektromos hajtású Solaris Urbino 18 Electric csuklós autóbusznak a leszállítását, melyeket Krakkó város közlekedési vállalata, a Miejskie Przedsiębiorstwo Komunikacyjne S.A. (MPK Kraków) még tavaly májusban rendelt meg a bolechowói székhelyű buszgyártótól. Az elsőként átadott kocsik a város 179-es jelzésű vonalán kezdik majd meg szolgálatukat, a teljes flotta üzembe állítása pedig az év közepére várható.

A járművek hivatalos átadóünnepségén az MPK Kraków és a Solaris képviselői mellett jelen volt Jacek Majchrowski, a város polgármestere is. A krakkói flottában már eddig is százas nagyságrendű Solaris autóbusz – szám szerint 394 kocsi – szolgált, ebből 28 tisztán elektromos hajtású (5 darab csuklós Urbino 18, 19 darab Urbino 12 és 4 darab Urbino 8,9 LE). Utóbbiak egy része 2016-ban készült, de a helyi közlekedési vállalat már 2014 óta üzemeltet elektromos autóbuszokat – ezzel annak idején elsők voltak a lengyel városok között. A ceremónián elhangzottak szerint a fókuszban továbbra is a környezetbarát típusok beszerzése áll, az Euro 4-es, vagy annál rosszabb környezetvédelmi besorolású dízelmotoros buszokat pedig teljesen száműzték már a városból.

A most érkező csuklós villanybuszokkal együtt 50 darab plug-in töltőoszlopot is szállít a Solaris, de a járműveket felkészítették pantográfos rendszerű lassú-, illetve gyorstöltésre is. Utóbbira szükség is lehet – szerencsére Krakkó már jól el van látva ilyen téren, egyes buszgarázsokban és a város több pontján is találni ilyen töltőberendezéseket -, a buszokba épített 10 modulos Solaris High Energy lítium-ion akkumulátorpakk ugyanis csak valamivel több, mint 300 kWh kapacitású, ami egy csuklós busz esetében nem feltétlenül elég az egész napi folyamatos üzemhez.

A 18 méteres járművek mozgatásához szükséges vonóerőt szokás szerint a kvázi-kerékagymotoros ZF AxTrax AVE portálhíd szolgáltatja, 2 x 60 kW állandó-, és 2 x 125 kW csúcsteljesítménnyel. Az Urbino 18 Electric 2-2-2-2 ajtóelrendezésű krakkói kivitele összesen 141 utas szállítására alkalmas, közülük 43-nak ülőhely is jut. A lokálisan zéró emissziós járművek felszereltsége a korszerű utastájékoztató rendszer mellett CO2 munkaközeges hőszivattyús hűtő-fűtő klímaberendezést, valamint többek között fedélzeti térfigyelő kamerarendszert, kívül-belül LED-technikát alkalmazó fényforrásokat és mobil eszközök töltésére szolgáló USB-csatlakozókat foglal magába. A Solaris átszámíva nettó 190 millió forint egységáron szállítja Krakkó vadonatúj csuklós villanybuszait.

A frissen átadott elektromos buszokat egyébként hamarosan újabbak követhetik, az MPK Kraków ugyanis az év elején a lengyel Környezetvédelmi és Vízmenedzsment Nemzeti Alap “Zöld közösségi közlekedés” programjához  kapcsolódva további 40 darab csuklós villanybusz beszerzésének finanszírozására nyújtott be támogatási kérelmet – a háromrészesre tervezett kormányzati program első szakaszában 1,1 milliárd złoty, azaz átszámítva közel 87 milliárd forint értékű vissza nem térítendő támogatás áll a pályázó önkormányzatok rendelkezésére. Amennyiben Krakkó elnyeri a szükséges állami támogatást, a város közforgalmú buszállományának 20%-a belátható időn belül lokálisan zéró emissziós típusokból áll majd.

Fotók: Solaris Bus & Coach

Címkék