Magazin

Az ITK buszaival utazhatnak az Úszó Nemzet Programban részvevő gyermekek

A kormány még tavaly ősszel hagyta jóvá a Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott Úszó Nemzet Program (ÚNP) pilot évének megvalósítását. A kezdeményezés hosszú távú célja a gyermekek egészséges életmódra való törekvésének ösztönzése, ezáltal életminőségük javítása. Középtávú célkitűzésként azt szeretnék elérni, hogy minden gyermeknek legyen lehetősége a vízbiztos úszás elsajátítására az általános iskola 3. osztályáig. Ez értelemszerűen személyszállítási feladatokat is von magával, amelyekben egy frissen lezárult tender alapján a debreceni Inter Tan-Ker Zrt. (ITK) is szerepet kaphat – amennyiben a koronavírus-járvány addig nem húzza keresztül a számításokat.

Fotó: Kandert Szabolcs

A ÚNP pilot verziójának, azaz előzetes tesztüzemének keretében mintegy 3000 óvodás és első osztályos gyermek kötelező úszásoktatása veszi kezdetét a 2020/2021-es tanév második félévében. A tervek szerint ez a program később országossá válik, összekapcsolódva a tanuszoda-építési programmal, amelynek célja, hogy Magyarország minden egyes oktatási intézményéből legfeljebb 20 perc alatt elérhető legyen egy úszásoktatásra alkalmas létesítmény.

Fotó: Kandert Szabolcs

A program részeként megvalósuló, „Minden gyermek tanuljon meg úszni!” pilot projekt személyszállítási feladatainak ellátására a Magyar Úszó Szövetség a múlt hónapban írt ki közbeszerzési eljárást. A pályázatot végül egyedüli ajánlattevőként a MOL többségi tulajdonában álló debreceni Inter Tan-Ker Zrt. (ITK) nyerte. A társaság a pilot projekt keretében 7 darab teljes méretű szóló és további 6 darab midibuszt biztosít négy különböző helyszínen – Budapest XXII. kerületében, Debrecenben, Móron, Tokajban, valamint ezek vonzáskörzetében – 28 fenntartó összesen 83 oktatási intézményének tanulói és kísérőik szállítására az oktatási intézmények és a kijelölt uszodalétesítmények között, ezzel a tervek szerint mintegy 3000 lurkó mondhatja majd el magáról, hogy megtanul úszni.

Fotó: Kandert Szabolcs

Az ajánlatkérő mind a szóló, mind pedig a midibuszok tekintetében elvárta, hogy a járművek légkondicionáltak legyenek, valamennyi utasülésük – a midibuszok esetében 18, a normál méretű társaiknál pedig 42 – rendelkezzen biztonsági övvel, továbbá az első forgalomba helyezésüktől számítva nem lehetnek 60 hónapnál, azaz öt évnél idősebbek. A szerződés értelmében az ITK Debrecen és Tokaj vonatkozásában 2-2 szóló, Budapesten 2 szóló és 4 midi, Móron pedig 1 szóló és 2 midi autóbuszt bocsát a kijelölt tanintézmények rendelkezésére.

A szolgáltatás a járványhelyzetre való tekintettel természetesen csak akkor kezdhető meg, illetve akkor teljesíthető, ha azt a mindenkori járványügyi szabályozás lehetővé teszi. További lényeges kitétel, hogy ha a pandémia okán elrendelt korlátozások nem teszik lehetővé a program elindítását legkésőbb 2021. március 16-ig (aminek azért valljuk be, van némi realitása), akkor a felek a szerződést véglegesen meghiúsultnak tekintik.

Címlapkép: debrecen.hu, fotók: Kandert Szabolcs | dehir.hu

Címkék