Egyéb

Február 1-től látja el a Paksi Közlekedési Kft. a helyijárati közszolgáltatást

2021 január hónapjában kizárólagos joggal még a jelenlegi szolgáltató, a Volánbusz Zrt. lett megbízva a paksi menetrendszerinti helyijárati autóbuszos szolgáltatás ellátásával, a 2021. január 31-ig tartó átmeneti időszakban a Paksi Közlekedési Kft. a Volánbusz alvállalkozójaként vesz részt a közszolgáltatás ellátásában.

2021. február 1-től a Paksi Közlekedési Kft. látja el helyijárati közszolgáltatást, amelyet a társaság a korábbi tervek szerint 2021. január 1-től vett volna át az állami közlekedési vállalattól. Paks helyi közösségi közlekedés saját ellátásban való biztosítása érdekében tavaly megalapított,

önkormányzati tulajdonú közlekedésszervező és közlekedésszolgáltató társaság januárban csupán promóciós járatokat közlekedtet a város leendő viszonylatain.

Január első hetében a 2-es vonalon, a második héten az 1-es vonalon, a harmadik héten az 1/A vonalon, és január utolsó – negyedik – hetében a 3-as vonalon, az üzemidő alatt óránként egy-egy járattal, abból a célból, hogy az utasok megismerjék a leendő szolgáltatást és a város vadonatúj Solaris elektromos autóbuszait. Ezek a “járatok” az utazni szándékozók számára ingyenesen, díjfizetés nélkül igénybe vehetők.

Forrás: paksbusz.hu

Januárban még a Volánbusz által forgalmazott menetjegyek és bérletjegyek érvényesek, az új társaság által értékesítésre kerülő bérleteket csak február 1-től fogadják el az autóbuszokon.

A 2021. január havi – a Volánbusz Zrt. által forgalmazott – bérletekkel február 5-e éjfélig lehet utazni a Paksi Közlekedési Kft. járatain. A közlekedési társaság a tervek szerint a Volán autóbuszállomáson és a Csengey Dénes Kulturális Központben tervez bérleteket értékesíteni, a jegyértékesítés a buszokon közvetlenül történik majd.

Autóbuszon váltott menetjegy és mobil vonaljegy 200, a mobil napijegy 1 000, a mobil hetijegy pedig 2 000 forintba fog kerülni. A jegypénztárakban és a mobilon megváltott teljes árú összvonalas havi bérletért 4 000, az összvonalas negyedéves bérletért 12 000 forintot kell majd fizetni. A tanuló és nyugdíjas összvonalas havi bérletet 1 500, az összvonalas negyedéves bérletet pedig 4 500 forintért lehet megvásárolni. A menetrendszerű helyi autóbusz-közlekedés igénybevétele a 65. életévüket betöltöttek számára ingyenes.

Címlapkép: Szép Zsóka, forrás: Paksi Közlekedési Kft.

Címkék