Magazin

Megérkeztek a Homm Kft. Budaörsre szánt Iveco minibuszai

Ma délelőtt átadták a DanubeTruck Magyarország Kft. budapesti telephelyén azt a hét darab vadonatúj városi minibuszt, amelyek a Homm Kft. zászlaja alatt a jövőben Budaörs helyi közlekedésében vesznek majd részt – méghozzá ingyenesen igénybe vehető járatként. A hivatalosan Iveco Dekstra LF38 névre hallgató járművek ugyan típusuk első példányai lesznek a Homm Kft. flottájában, az Iveco-alapú minibuszok azonban nem ismeretlenek a társaságnál: két éve folyamatosan bővül az állomány az Iveco Bus különböző termékeivel.

A most átadott minibuszok technikai alapját természetesen az Iveco népszerű kisáruszállítója, a Daily adja ún. fosztott alváz formájában, a karosszálást ezúttal a cseh Dekstra Bus vállalat végezte. Az LF38 típusjelzés egy alapesetben 7660, külön kérésre pedig (mint például a mostani) 7860 mm hosszú és 2200 mm széles, M3/I osztályú kvázi-alacsonypadlós városi kivitelt jelöl – az ajtóknál nem kell lépcsőznie az utazóközönségnek, a hátsó híd felett viszont egy kisebb dombot kell megmászni. A 2-0-2 ajtóképlet a kategóriában kiemelkedően gyors utascserét biztosít, maguk az ajtók lengő rendszerűek. A budaörsi rendeltetésű kocsik hátul kerekesszékes rámpával és peronrésszel, elöl pedig babakocsik számára kialakított területtel is rendelkeznek. Az utastérben Kiel IDEO típusú városi utasülések sorakoznak 2+1 soros elrendezésben, szám szerint 12 darab, ezen kívül a babakocsival utazók számára fenntartott férőhelyre is jutott két Kiel MULTI típusú lehajtható ülés. Az ülő utasok mellett 22 álló személynek is jut hely a fedélzeten, így adódik ki a 36 fős teljes befogadóképesség.

A rendszám-guruknak kissé meggyűlhet a baja a hétdarabos flottával, egységes számmező helyett véletlenszerű azonosítókat kaptak a buszok

Az irányjelzők, a nappali menetfény, a féklámpa, az oldalsó irányjelzők, az oldalsó méretjelzők és a helyzetjelzők egyaránt LED-technikát alkalmaznak, így biztosítottnak látszik esetükben a hosszú élettartam, a kis energiafogyasztás és a minimális karbantartási igény. A szűk fordulók és manőverek biztonságát kanyarfény-funkcióval kiegészített ködfényszórók fokozzák. Az új minibuszokhoz kétéves, kilométer-korlátozás nélküli teljes körű jótállást biztosít a DanubeTruck Magyarország Kft., ezzel is hozzájárulva a kedvező fenntartási költségekhez.

A 7200 kg maximális gördülő össztömegű buszok orrában a robusztus és megbízható, Euro 6-os besorolású 3 literes, 180 lóerős (132 kW) Iveco F1C dízelmotor dolgozik. A típus egyébként sűrített földgázzal (CNG) hajtott kivitelben is elérhető. Erőátviteli egységként alapesetben 6+1 fokozatú kézi váltó jár, a Budaörsre kerülő minibuszok azonban nyolcfokozatú Iveco Hi-Matic automataváltót kaptak. További említésre méltó műszaki részlet az 5350 kg teherbírású légrugós hátsó felfüggesztés.

„Alvállalkozóként hosszú ideje biztosítjuk Budaörs közösségi közlekedését. Járataink és járműparkunk fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítunk az utazóközönség igényeire és visszajelzéseire. A csúcsminőséget képviselő, egyedi kialakítású Iveco Dekstra LF38 autóbuszainkkal minden eddiginél kiszámíthatóbb és biztonságosabb szolgáltatást nyújthatunk. Mindezek, és a kedvező üzemeltetési feltételek egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy ismét az Iveco kínálatából válasszunk” – mondta el az átadón Homm Károly, a Homm Kft. ügyvezető igazgatója.

Balról jobbra Zákány Zoltán, a DanubeTruck ügyvezető igazgatója, Tóth Balázs és Homm Károly, a Homm Kft. ügyvezetői, valamint Lukács Gyula, a DanubeTruck autóbuszos üzletág-vezetője az átadóceremónián

„A gazdagon felszerelt Iveco Dekstra LF38 autóbuszok igényes kialakítással, teljesen új fejlesztésű utastérrel és takarékos dízelmotorokkal büszkélkedhetnek. A kategóriájában egyedülálló Hi-Matic nyolcfokozatú automatikus sebességváltó rendkívül megkönnyíti a járművezetők dolgát, és a hátsó légrugós felfüggesztéssel együtt különösen kényelmes utazási élményt biztosít. A hegyes-völgyes városba fontos felszereltség a Telma retarder, amely a megbízható és tartós lassulásban remek partnere a hajtásláncnak. Büszkék vagyunk rá, hogy a Homm Kft. a járművek kiemelkedő tulajdonságai miatt ezúttal is az Iveco márkát választotta, és a most átadott új midibuszokkal együtt immár 19 tagúra bővült partnerünk olasz gyártmányú különítménye” – tette hozzá Lukács Gyula, a DanubeTruck Magyarország Kft. autóbuszos üzletágának vezetője.

A személyszállítással több, mint három évtizede foglalkozó Homm Kft. mintegy 300 autóbuszból álló járműparkjában a most átadott hét Iveco Dekstra LF38 alacsonypadlós városi minibusz mellett jelenleg három darab 24+1 fős Iveco Daily, szintén három Iveco Feniks Low Entry és hat darab Iveco Feniks Intercity minibusz található – utóbbiak felépítményét a hazánkban is egyre intenzívebben terjeszkedő szerb Feniksbus készítette. A Homm Kft. már 2013 óta üzemelteti Budaörs menetrend szerint közlekedő ingyenes buszjáratait, nemrég pedig további 8 évre elnyerte a helyi közösségi közlekedés lebonyolításának jogát. A budapesti székhelyű busztársaság a jövőben további Iveco Bus típusok beszerzését tervezi.

Fotók: DanubeTruck Magyarország Kft.

Címkék