Kitekintő

Új típussal erősít az MAN a dél-afrikai piacon

Szép lassan a távolabbi régiókat is eléri az MAN buszgyártó divíziójának generációváltása, ezúttal a cégóriás dél-afrikai kínálata bővült új taggal. Az MAN Lion’s Urban névre keresztelt újdonság számos stíluselemet örökölt a gyártó európai típusainak új nemzedékétől, ezzel a helyi piac egyik legigényesebb kivitelű városi autóbuszának ígérkezik. A típus karrierje ígéretesen indul, kezdésként nem kevesebb, mint 150 darab érkezik belőle Dél-Afrika harmadik legnagyobb városába, Durbanba.

Az oroszlános márka helyi részlege, az MAN Truck & Bus South Africa egy korábbi tendergyőzelem eredményeként szállíthat összesen 150 vadonatúj városi autóbuszt az Indiai-óceán partján fekvő, kedvelt turistacélpontnak számító Durban városába. Ezzel egy vadonatúj busztípus bemutatkozásának is tanúi lehetünk, melynek elnevezése szépen rímel a őt először forgalomba állító városéra. Az új Lion’s Urban ráadásul helyi terméknek számít, mivel Dél-Afrikában, az MAN olifantsfontein-i gyárában szerelik össze. Ez a karosszáló üzem gyártja a robusztus, nemrégiben felfrissített Lion’s Explorer orrmotoros autóbuszt és a Lion’s City sorozat A84 gyári kód alatt futó helyi kivitelét is, főként az ország belső piacára, de a környező térségeket is innen látják el.

Az MAN-től megszokott sejtelmes sajtófotó ezúttal sem maradhatott el

Bár a fekete kontinensen hagyományosan az orrmotoros konstrukciók számítanak a favoritnak, a dél-afrikai üzemeltetők részéről az utóbbi években egyre nagyobb igény mutatkozik farmotoros típusokra is – ehhez igazodva a Lion’s Urban is ilyen kialakítással készül. Az új fejlesztésű jobbkormányos felépítményt Európában, az MAN müncheni központjában tervezték, légellenállása kedvezőbb, megjelenése pedig esztétikusabb a korábbi Afrika-specifikus típusokénál. Az újdonság megkapta az MAN európai típusainak többszörösen díjnyertes formanyelvét (a cégcsoport termékei idén sorozatban ötödik alkalommal részesültek iF Design Award elismerésben, a Lion’s City E villanybusz pedig nemrég az Automotive Brand Contest formatervezési díját is elnyerte), méghozzá eredeti, nem lebutított formában. Ilyen stílusjegyek például a nappali menetfényként szolgáló LED-szalaggal kiegészített fényszórók, amelyek a látványos megjelenés mellett a jobb láthatóságot, ezáltal a biztonságot is szolgálják. A hátfal a Lion’s Coach turistabusz vonásait örökölte, az összképet pedig olyan helyi jellegzetességek teszik teljessé, mint az alacsony, osztott szélvédő vagy a nálunk megszokottnál valamivel nagyobb hasmagasság.

A homlokfal a Lion’s City-re emlékeztet, a szélvédő és környezete a helyi igényeket tükrözi

Az alapvetően városi rendeltetés ellenére a Durbanba szállított kocsik a vevő igényeinek megfelelően normálpadlós kialakításúak, mindössze egyetlen, kétszárnyú utasajtóval, a belső térben pedig végig 2+2 soros elrendezésben sorakozó ülésekkel. A belépőmagasság a térdeplőrendszer segítségével csökkenthető. A padlószintből adódó magas övvonalat optikailag jól leplezi az oldalüvegek maszkolása és az alattuk húzódó fekete sáv.

A tengerparti régiókra jellemző sós, párás környezet általában komoly kihívást jelent a járműgyártók számára, ezért a Lion’s Urban teljes felépítményénél fokozott korrózióállóságú anyagokat alkalmaztak, az oldalsó burkolatot pedig üvegszálas műanyagból készült, függőlegesen osztott panelek alkotják. Utóbbi megoldás nem csak a tömegcsökkentés és ezáltal a gazdaságosabb fenntartás szempontjából hasznos, hanem sérülés esetén gyorsabb cserélhetőséget is biztosít. A trópusi klímaviszonyokra való tekintettel a típus módosított, a szokásosnál nagyobb teljesítményű hűtőrendszert kapott.

Profilból többféle stílus keverékének tűnik a Lion’s Urban – az összkép európai szemmel is elfogadható

A 12 méter hosszú autóbuszok gépészeti alapját az MAN RR8, illetve RR9 jelű magaspadlós, alapvetően helyközi buszokhoz szánt farmotoros alvázai adják – a két platform lényegében megegyezik egymással, előbbi az önjáró változatot jelöli, utóbbit pedig ún. CIB (Chassis in the Box, azaz részben összeszerelt építőkészlet) kivitelben szállítja az MAN. A buszokba hathengeres, 10,5 literes, 320 lóerős (235 kW), Euro 5-ös környezetvédelmi besorolású MAN D2066 dízelmotor került, melynek 1600 Nm-es csúcsnyomatékát 6+1 fokozatú ZF automataváltó továbbítja a hátsó kerekekhez. A megfelelő tapadásért 295/80 R22,5 méretű Goodyear gumiabroncsok felelnek. A műszaki felszereltségből az olyan korszerű aktív biztonsági funkciók sem hiányoznak, mint az ABS-t, ASR-t és fékasszisztenst magába foglaló elektronikus fékrendszer, vagy az ESP.

A hátsó rész designelemei az európai Lion’s Coach turistabuszról származnak

A 150 darabos széria első darabjai március elején érkeztek meg szolgálati helyükre, a teljes flotta a helyi járművezetők kiképzése után áll forgalomba. Durban helyi járatú autóbuszparkja mintegy 550 járműből áll, az üzemeltető Durban Transport célja a teljes állomány 90%-os átlagos rendelkezésre állásának biztosítása – ebben fontos szerep jut a megbízható technikájú, a korábbinál környezetkímélőbb motorral szerelt MAN autóbuszoknak. Bár nem valószínű, hogy a Lion’s Urban ebben formában valaha is eljut Európába, az jól látható, hogy ma már az afrikai piacot sem lehet faék egyszerűségű autóbuszokkal meghódítani.

Fotók: MAN Truck & Bus

Címkék