Kitekintő

Csuklós villanybuszok beszerzésére készül Szczecin

Helyi értesülések szerint még az idén 8 darab tisztán elektromos hajtású csuklós autóbuszt vásárolhat a lengyelországi Szczecin városa. Az erről szóló tender legkésőbb június végéig kiírásra kerül. A város közlekedési vállalata, az SPA Klonowica ezen kívül továbbra is várja annak a korábban megrendelt, összesen 11 darab szóló Ursus villanybusznak a leszállítását, amelyeknek a napokban kellene megérkezniük, ám jelen állás szerint korántsem biztos, hogy a szczecini utazóközönség valóban birtokba veheti a környezetbarát járműveket.

A várhatóan az év első felében meghirdetendő, bruttó 29 583 345 lengyel złoty (átszámítva közel 2,2 milliárd forint) értékű szczecini tender indulóinak 17,5 és 18,1 méter közötti, lokálisan emissziómentes csuklós busztípusokat kell megajánlaniuk. A keretösszeg oroszlánrésze, 20 404 250 złoty Európai Uniós támogatásból származik. Az új járműveket, amelyek egyébként a város első csuklós villanybuszai lesznek, a helyi 87-es viszonylaton tervezik bevetni. Itt részben már most is dízel-elektromos hibrid hajtású autóbuszok – negyedik generációs Solaris Urbino 18-asok – közlekednek. A helyi közlekedési vállalat, a Szczecińskie Przedsiębiorstwo Autobusowe Klonowica Sp. z o.o. (SPA Klonowica) által üzemeltetett járművek a tervek szerint 2021-ben jelenhetnek meg Szczecin útjain.

A Solaris jó eséllyel pályázhat, a szczecini 87-es vonalat jelenleg is részben a lengyel buszgyártó hibrid csuklósai szolgálják ki (Fotó: Wikipédia Commons)

Mindeközben lassan meg kellene érkeznie annak a 11 darab elektromos hajtású, 12 méter hosszú szóló városi autóbusznak is, amelyeket még 2018 decemberében rendelt meg a város egy eredményesen zárult tendert követően – méghozzá az eredetileg erre szánt 33,45 millió złotys költségkeretet jóval meghaladó, közel 38,3 milliós (kb. 2,8 milliárd forintos) vételáron, igaz, ebben már benne van a járművek hét évi karbantartása is. Ezeket a kocsikat elvileg az Ursus Bus és az ukrán Bogdan Motors alkotta konzorcium szállítaná, és a szerződés értelmében február végéig kellene forgalomba állniuk Szczecinben. Kérdéses azonban, hogy az adósságban fuldokló és a csőd szélére került lengyel buszgyártó képes lesz-e határidőre átadni a megrendelt villanybuszokat. A súlyos pénzügyi problémákkal küszködő Ursusszal a tavalyi évben már négy város, név szerint Katowice, Ostrów Wielkopolski, Nowy Sącz és a gyárnak otthont adó Lublin is szerződést bontott szállítási késedelmek miatt, a szczecini városvezetés azonban egyelőre bízik az Ursus teljesítési ígéreteiben és a flotta leszállításában. A megrendelő legkorábban 30 nappal a teljesítési határidő lejárta után, március végén mondhatja fel a megállapodást, így viszont egy ideig biztosan szóló villanybuszok nélkül marad a város, és a járművek beszerzésére adott pénzügyi támogatás is elveszhet.

Kényszeredett mosoly: nem biztos, hogy célba érnek a Szczecin által megrendelt az Ursus City Smile villanybuszok (Fotó: Ursus Bus)

A hamarosan kiírásra kerülő, csuklós elektromos buszokra vonatkozó pályázaton vélhetően már nem kap lehetőséget a kutyaszorítóba került Ursus, így annak fő esélyesévé a Solaris léphet elő, amely ezzel revansot vehet a korábbi, szóló villanybuszos tenderen elszenvedett vereségéért. A Solaris ajánlata annak idején több, mint 10 millió złotyval volt drágább az Ursus vezette konzorciuménál, így a vetélytárs lengyel-ukrán duó vitte az üzletet, noha már ekkor tudható volt, hogy az Ursus Bus csúszásban van a megrendelései teljesítésével, többen is kötbérezik és a pénzügyi háttere sem nevezhető stabilnak. A lublini székhelyű cég a közelmúltban a lengyel nemzeti villanybusz-programban való részvételt is elbukta.

Címlapkép: Solaris Bus & Coach

Címkék