Magazin

Ellopták és összetörték a DAKK Zrt. egyik vadonatúj Mercedes-Benz Conectóját

Ma hajnalban Szőregen egy ismeretlen beindította és ellopta a DAKK Zrt. egyik újonnan vásárolt Mercedes-Benz Conecto NG típusú városi autóbuszát. Az illető a meglovasított járművel több kilométert tett meg: előbb bekanyarodott a töltésre a Légió utca felé, majd a Törökkanizsa utcára kanyarodott tovább, itt azonban az utca végén állítólag beleragadt a sárba. A delmagyar.hu beszámolója szerint a buszt rendőrautókkal üldözték, a hajsza végére pedig jelentős kár keletkezett az alig több, mint egy hete forgalomba állított Mercedesen, ráadásul az ámokfutást követően a tolvajnak sikerült kereket oldania. Úgy tudjuk, az érintett jármű a RIR-347 rendszámú Conecto. Az incidens során a szélvédő, valamint az első két utasajtó üvegezése betörött, megsérült a jobb oldali visszapillantó tükör, baloldalt az A- és B-tengelyek között pedig csúnyán felgyűrődött az oldallemezelés. A sérülések kijavítása akár hosszabb ideig is elhúzódhat. Az esettel kapcsolatosan a DAKK Zrt. a kora délutáni órákban sajtóközleményt adott ki, melyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Sajtóközlemény

Társaságunk megdöbbenéssel értesült arról, hogy 2019. május 2-ára virradó éjszaka ismeretlen elkövető eltulajdonította, illetve a menekülés során súlyosan megrongálta a társaság egyik új, korszerű autóbuszát. Az eltulajdonított jármű április 23-án, azaz másfél hete állt forgalomba Szegeden. Ezáltal a bűncselekmény igazi kárvallottjai a szegedi utasok, akik a javítás ideje alatt kénytelenek nélkülözni a magasabb komfortfokozatú autóbuszt.

Alig több, mint egy hete állt forgalomba a 24 darabos szegedi Conecto-flotta

A DAKK Zrt. folyamatos és szoros együttműködésben áll a rendőrséggel és a helyi polgárőrségekkel, számos biztonságtechnikai beruházást valósított meg értékei megóvása érdekében, valamint kiemelt figyelmet fordít a társaság ellen elkövetett, és az utasokat is érintő bűncselekmények megelőzésére, illetve az ezek miatt indított büntető eljárások segítésére. A cél, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül. Társaságunk minden tőle telhető támogatást megad az elkövető kézre kerítéséhez.

Szeretnénk a sajtó és a nyilvánosság segítségét kérni annak tudatosításában, hogy egy közfeladat ellátásában résztvevő jármű eltulajdonítása, megrongálása akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, továbbá jelentős kárt okoz a közszolgáltató társaságnak, és ezáltal a szolgáltatást igénybe vevő utasoknak is.

Budapest, 2019.05.02.

A cikkben felhasznált képek illusztrációk.

Címkék