Kitekintő

A Mercedes-Benz Sprinter City 75 lett a 2019-es Év Minibusza

A Mercedes-Benz kisáruszállító alapokra épített alacsony belépésű városi minibusza, a tavaly ősszel bemutatott Sprinter City 75 nyerte el a 2019-es nemzetközi Év Minibusza (Minibus of the Year 2019) címet, miután a szakújságírókból álló zsűri idén a csillagos márka termékét találta a kategória legjobban sikerült típusának a Madridban megrendezett Minibus Euro Test során. A legnagyobb Sprinter az Iveco Daily és az MAN TGE gyári „felfújt” utasszállító kiviteleit, valamint két spanyol karosszáló cég, a Ferqui és az Indcar szintén Iveco-alapú átépítéseit utasította maga mögé a megmérettetésen.

Akár 38 férőhely, a második tengelyig alacsony padlószint: ezt tudja az új Mercedes-Benz Sprinter City 75

A díjnyertes minibusz technikai alapjait immár a Sprinter tavaly februárban bemutatott legújabb nemzedéke adja, így az új City 75 már a Mercedes-Benz legfrissebb stílusjegyeit hordozza magán. Az elsőként a 2018-as hannoveri IAA-n kiállított, közel 8,5 méter hosszú modell a típuspalettán elfoglalt pozícióját tekintve az egykor a budai Várban is tesztelt, háromtengelyes konstrukciója miatt emlékezetes Sprinter City 77 utódja, ám az új generációnál a mérnökök visszatértek a hagyományos kéttengelyes kialakításhoz. Utóbbit a nagyobb, kereken 5 tonna teherbírású, kimondottan a Mercedes minibuszaihoz kifejlesztett hátsó tengely tette lehetővé, igaz, ezzel a hátsó ajtó is csak egy felszállósávos lett a korábbi grandiózus 0-2-2 ajtóelrendezés helyett, és elbúcsúztunk az első utasajtótól kezdődően végig alacsony padlószinttől is. Szépségtapasznak ott a mínusz két kerékdob, ami a korábbinál tágasabb és talán jobban variálható belső teret eredményez a hátsó traktusban.

Az ablaksáv designja vitathatatlanul egyedi, a feketítésekkel való trükközésnek hála a felület nagyobbnak tűnik a valóságosnál

Visszatérve a 2019-es Év Minibusza cím elnyerésére, a stílusos külső megjelenésen túl a gazdaságos fenntarthatóság is a német minibusz mellett szólt: bár idehaza, a lényegében prototípus-szinten megfeneklő midibuszok hazájában hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az efféle túlfejlődött kishaszonjárművek nem rúgnak komolyan labdába a nyugati nagyvárosokban, ez valójában nem így van. Az alapesetben 12+1 üléses, de akár 16+1 üléses kivitelben is kérhető óriás-Sprintert a 38 fős teljes befogadóképessége és takarékos dízelmotorja sok kis kihasználtságú vonalra optimális választássá teszi, ráadásul viszonylag könnyű vele manőverezni a szűk óvárosi utcákon is, hiszen csak 2,02 méter széles. A jármű méreteihez képest nagy utaskapacitás és a hatékony helykihasználás mellett a szakértők pozitívan értékelték többek között az alacsony belépőmagasságot, a tágas térérzetet elősegítő hatalmas ablakfelületeket, valamint a magasra felfutó szélvédő mögé „nagybuszosan” beépített homlokfali viszonylatjelzőt is.

Hátsó lámpáit radikális elődjéhez hasonlóan a Citarótól örökölte a Sprinter City 75

Szintén sokat nyomott a latban a típushoz elérhető fejlett biztonsági asszisztens elektronikák hada, melyek a gyártó állítása szerint kategóriája egyik legbiztonságosabb járművévé teszik a Sprinter City 75-öt. A városi minibuszhoz az ABS és az ASR mellett a Mercedes alapáron adja az ESP-t, az oldalszél- és az aktív fékasszisztenst, opcióként pedig a Distronic nevű, 20-160 km/h sebességtartományban működő aktív követési távolság-asszisztens is szerepel az extralistán. Ugyancsak alapáras a flottamenedzseléshez szükséges Connectivity Modul.

Bernd Hülsmann, a Daimler Buses alá tartozó Minibus GmbH kommunikációs- és marketing vezetője Tom Terjesennel, a szakmai zsűri elnökével

Ami a hajtásláncot illeti, a Sprinter City 75 orrában egyedüli választható erőforrásként az OM651 gyári kód alatt futó  2,14 literes, négyhengeres, Euro 6-os besorolású BlueTEC dízelmotort találjuk 163 lóerős (120 kW) kivitelben, 7+1 fokozatú 7G-Tronic PLUS automataváltóval párosítva. A most kitüntetett City 75 csúcsmodellnek egyébként létezik rövidebb, 7,4 méter hosszú változata is, ez City 45 utónévvel szerepel a kínálatban. Mindkét típus a Mercedes-Benz minibuszokra specializálódott dortmundi üzemében készül.

 

Fotók: Daimler Buses

Címkék