Bemutatók, Credo, Magyar gyártók

Ezüst nyilak – Credo Optinell 12 rendőrségi kivitel bemutató

Hosszú idő után ismét rendőrségi autóbuszok készültek hazánkban. Bár az elmúlt évtizedekben az Ikarus, majd később az Ikarus Egyedi Autóbuszgyár is rendszeresen szállított a hazai állami szervek számára távolsági modelljeiből, a magyar gyártmányú turistabuszok eltűnésével a közintézmények figyelme is egyre inkább a külföldi típusok felé fordult. Ebben a negatív tendenciában állhat most be kedvező fordulat, miután a Credo autóbuszok gyártója, a Kravtex-Kühne Csoport összesen 30 darab, speciális bevetési járőr autóbuszt adott át a Magyar Rendőrségnek. Az emelt padlószintű, különleges felszereltségű buszok szállításának jogát még 2017 második felében nyerte el a győri-mosonmagyaróvári cégcsoport. A 30 darabos széria bemutató példányáról készült gyári képsorozatot már korábban közzétettük Facebook-oldalunkon, most pedig bemutatjuk az új járművek technikai részleteit is.

A korábban főként a hazai Volán vállalatok megrendeléseire alapozó Kravtex-Kühne Csoport 2017-ben jelentős lépést tett speciális termékportfóliója megalapozása felé. Az ősz egyik legnagyobb hazai buszos újdonságát jelentő, általunk is részletesen bemutatott, multifunkcionális Credo Econell Medic egészségügyi szűrőbusz és a Credo Optinell most átadott rendőrségi szériája tovább csökkenti az ország külföldtől való függését az egyedi gyártású járművek terén, sőt, a gyártó szerint ez a piaci szegmens valódi kitörési pontot jelent a magyar járműipar számára. Az sem éppen mellékes szempont, hogy a buszgyártás jelentős élőmunkaigénye miatt minden egyes új Credo autóbusz legyártása négy magyar munkahely egy évi megőrzését biztosítja, miközben vételáruk sokkal kedvezőbb a hasonló, ám külföldön gyártott típusokénál.

Jó színben van

Az eddigi visszajelzések alapján a rendőrség új Credo buszainak ezüstmetál fényezése egyértelmű tetszést aratott a hazai autóbuszkedvelők körében – az pedig már mi tesszük hozzá, hogy az alacsony belépésű Econell család egy jövőbeli bemutató példánya is remekül mutatna hasonló színben. A megkülönböztető jelzésekkel és rendőri jelzetekkel is felszerelt, bruttó 90 millió forint értékű autóbuszok egyedi kivitelben, kifejezetten a Készenléti Rendőrség specifikációja alapján készültek, külső méretparamétereik azonban megegyeznek a hétköznapi Optinell 12-esével: a 11 990 mm-es hosszúsághoz 2525 mm-es szélesség és (légkondicionálóval együtt) 3300 mm-es magasság társul, miközben a 6190 mm-es tengelytáv is változatlan, hasonlóan a mellső (2460 mm) és hátsó (3340 mm) túlnyúláshoz. Az ajtókiosztás is maradt a jól ismert 1-1-0, természetesen lengőajtókkal.

A rendőrségi kivitelű Credo Optinell 12-esek bemutató példánya a közelmúltban kibővített mosonmagyaróvári Kühne gyárudvarán

Speciális felszereltség

A nem mindennapi alkalmazás természetesen a rendőrségi buszok utasterében is tetten érhető. A menetrend szerinti utasszállításra szánt alapváltozattól eltérően a Készenléti Rendőrség számára gyártott járművek esetében strapabíróbb üléshuzatokat és nagyobb üléstávolságokat alkalmaztak a Credo tervezői, így összesen 32+1+1 fő utazhat a csapatszállító Optinellekkel. A speciálisan felszerelt intercity buszok fedélzetén egy zárt, rácsokkal védett poggyásztároló is kialakításra került, így a rend éber őrei a padló alatti, bő 8 köbméteres csomagtérrel is számolva összesen több, mint 20 köbméternyi felszerelést tudnak magukkal vinni. Kényelmükről a megnövelt üléstávolság mellett nagy teljesítményű, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas légkondicionáló, multimédiás audio-video rendszer (a médiatartalmak lejátszása DVD-ről, illetve flash meghajtóról is lehetséges), italhűtő, valamint vezeték nélküli internet hozzáférés (WiFi) gondoskodik. A buszok gyári felszereltségének része egy áramfejlesztő aggregátor is, amely a buszból kiemelve használható.

A bemutatókocsi az elsőként elkészült Credo Econell Medic szűrőbusz társaságában

A speciális felhasználás természetesen bizonyos technikai feltételek teljesítését is megköveteli. A Tempo 100 minősítésű (azaz 100 km/h engedélyezett utazósebességű, biztonsági övvel ellátott ülésekkel szerelt és számos más biztonsági követelménynek is megfelelő) Credo Optinellek a megkülönböztető jelzés használata mellett akár 110 km/h-ás sebességgel haladhatnak, ezért nagyobb igénybevételnek és magasabb baleseti kockázatnak vannak kitéve, mint a hagyományos autóbuszok. A beszerzésnél ezért kiemelt szempont volt, hogy a járművek a legújabb aktív és passzív biztonsági megoldásokkal rendelkezzenek.

Ennek megfelelően a Készenléti Rendőrség számára gyártott Credo Optinell 12-eseket a magyar buszgyártásban teljesen újnak számító aktív biztonsági elektronikákkal szerelték fel. Az adaptív tempomattal, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel és vészfékasszisztenssel rendelkező buszok automatikusan a követett járműhöz igazítják a sebességet, figyelmeztetik a vezetőt, ha a busz átlépi a felezővonalat, és akár emberi beavatkozás nélküli, önálló vészfékezésre is képesek. A Credo saját fejlesztésű, megerősített önhordó vázszerkezete a magyar gyártmányú autóbuszok közül elsőként teljesíti a ENSZ-EGB 66.02 szabvány követelményeit, ezért a jármű felborulás esetén is nagyobb védelmet nyújt az utasoknak. A gyártó kiemeli, hogy a Credo Optinell az első magyar gyártmányú autóbusz, amelyben ezek az innovatív aktív és passzív biztonsági megoldások megjelentek, a Rendőrség pedig a típus beszerzésével a piacon elérhető legbiztonságosabb magyar autóbuszt választotta.

A legkorszerűbb biztonsági asszisztens rendszerekkel szerelik a rendőrségi Credo autóbuszokat

Az új Credo Optinell autóbuszok vázszerkezete a megerősített ablakoszlopoknak és tetőszerkezetnek köszönhetően megfelel az új és szigorúbb ENSZ-EGB 66.02. előírásban szereplő borulásvédelmi követelményeknek, így a túlélőcellát jelentő utastér a busz meghatározott erővel való oldalra dőlése esetén sem gyűrődhet össze. Az innovatív, könnyűszerkezetű vázkonstrukciónak köszönhetően ráadásul az Optinell átlagosan egy tonnával alacsonyabb tömegű is a közvetlen vetélytársaknál, ezért üzemanyag-felhasználása és károsanyag-emissziója is kedvező.

A modern személyautókból már ismert vezetői asszisztens szolgáltatásokkal a magyar buszgyártók típusai közül elsőként a Credo autóbuszokban találkozhatunk. A homlokfal mögött elhelyezett radarszenzor és a szélvédőn található útjel-felismerő kamera az elektronikus vezérlésű fékrendszerrel együtt három innovatív biztonsági funkció működéséért felel:

  • Távolságtartó tempomat (ACC – Adaptive Cruise Control)
    A radartechnológiára épülő asszisztens a „legokosabb tempomat”, amely nemcsak a sebességet tartja, hanem lehetővé teszi, hogy a vezető előre beállítsa a busz és a követett jármű távolságát, és ennek megfelelően automatikusan módosítja a sebességet. Így a vezetőnek tempomat használata mellett szinte egyáltalán nem kell fékeznie, mert a forgalmi helyzetből adódó lassítás és a beállított sebességre való újragyorsítás is automatikusan történik.
  • Vészfékasszisztens (AEBS – Advanced Emergency Braking System)
    A biztonsági funkciók közül kiemelkedik a radaros vészfékasszisztens, amely akár emberi beavatkozás nélkül is képes lefékezni a járművet, hogy elkerülje, vagy csökkentse a ráfutásos balesetek következményeit. A másik jármű veszélyes megközelítése esetén a rendszer először csak figyelmezteti a vezetőt, majd szükség esetén automatikus vészfékezésbe kezd. A vészfékasszisztens nem minden esetben akadályozza meg az ütközést, de jelentősen mérsékelheti a balesetek súlyosságát.
  • Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS – Lane Departure Warning System)
    Az LDWS rendszer a szélvédő mögött elhelyezett speciális kamera segítségével folyamatosan elemzi az útburkolati jeleket, és összeveti őket a jármű pozíciójával. Ha a busz irányjelző használata nélkül készül elhagyni a forgalmi sávot, a vezető haptikus (tapintható) figyelmeztetést kap a vezetőülésen keresztül. A haszonjárművek pályaelhagyása sok esetben felboruláshoz vezet, így az LDWS közvetve a felborulást is segít megelőzni.

Igen jól áll a típusnak a tetszetős ezüstmetál fényezés

Tiszta erővel

A rendőrségi Optinell 12-esekben alkalmazott hajtáslánc megegyezik a polgári változatéval, így a Credo buszoktól megszokott, kedvező fenntartási költséggel számolhat a leendő üzemeltető. A buszok hátuljába hathengeres, 6728 cm3 lökettérfogatú, 320 lóerős (235 kW) FPT (Fiat Powertrain Technologies) NEF 6 dízelmotor került beépítésre. Az erőforrás megfelel a jelenlegi legszigorúbb, Euro 6 C szintű emissziós sztenderdnek. Hogy mindez nem csak papíron hangzik jól, azt az ún. PEMS (Portable Emission Measurement System) vizsgálatok tanúsítják, igazolva, hogy a motorok valóban nem bocsátanak ki az emissziós normában meghatározottnál több káros anyagot.

A rendőrség új Optinell 12-eseiben a Credo más típusaiban már bevált főegységeket találjuk

A motor által leadott, legfeljebb 1000 Nm forgatónyomaték hátsó tengelyig történő eljuttatását  ZF AS Tronic lite 6AS 1010BO típusú, 6+1 sebességes robotizált sebességváltó biztosítja. A „kiskerekű” futóművek a magyar ipar hírnevét öregbítik: a 19,5″-os futóműveket ezúttal is a Rába szállítja, elöl a független felfüggesztésű A-605, hátul pedig a középső differenciálművel szerelt, Rába A-309 jelű egységet találjuk. A buszok megengedett össztömege 16 500 kg.

Made in Hungary

A Kravtex-Kühne Csoport 2017-ben kiemelkedően sikeres évet zárt: a cégcsoport idén közel 250 darab autóbuszt értékesített, amivel fennállása eddigi legsikeresebb évét könyvelheti el. A további növekedés lehetősége is adott, hiszen cég a 2016 júniusában kibővített, 16 200 négyzetméteres mosonmagyaróvári gyártócsarnokára támaszkodva, a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Programmal összhangban a következő években akár évi 500 darabosra is növelheti gyártási volumenét. A Credo buszok ma már minden hazai regionális közlekedési központnál (a korábbi Volán vállalatoknál) megtalálhatók, és a magyarországi közforgalmú helyközi autóbuszpark mintegy 20%-át teszik ki.

2017-ben a Credo a speciális felhasználású autóbuszok szegmensében is nagyot lépett előre

A Credo típusok vételár arányos magyar értékhányada eléri a 75-80%-ot, amely a legmagasabb a hazai gyártmányú autóbuszok között. Magyar terméknek számít a mosonmagyaróvári Kühne gyárban készülő komplett vázszerkezet, valamint szinte minden beépülő fém alkatrész. Hazai gyártmányúak a korábban már említett Rába futóművek, egyes rendelhető sebességváltók, az összes síküveg és szélvédő, valamint a külső műanyag burkolati elemek és több ezer tételnyi más alkatrész. A magyar tulajdonú cégcsoport napjainkban több, mint 500 főt foglalkoztat, és ezzel Magyarország vezető autóbuszgyártójának számít.

Több kép is van! Galéria megtekintéséhez kattintson ide!

Címkék