Magazin

MVK: már gyártják az első miskolci BYD villanybuszt

Megkezdődött a BYD kínai üzemében annak a 10 darabos BYD eBus flotta első példányának gyártása, melyet még tavaly októberben rendelt meg a borsodi megyeszékhely közösségi közlekedéséért felelős társaság, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft.-től – közölte a közlekedési cég.

Az MVK Zrt. tavaly június végén tett közzé pályázati felhívást 10 darab tisztán elektromos hajtású autóbusz, valamint a járművekkel kompatibilis, szabadtéren is telepíthető, akár az összes autóbusz egyidejű töltésére is alkalmas töltő infrastruktúra beszerzésére. Az eljárásban, amint azt elsőként megírtuk, a magyarországi gyártóbázissal is rendelkező kínai BYD lett a befutó. A zéró emissziós járműveket, valamint a töltési infrastruktúrát az MVK Zrt. a kormányzati Zöld Busz Program keretében szerzi be mintegy 2,1 milliárd forintért, a beruházáshoz az állam 1,5 milliárd forint támogatást biztosít.

A flotta első példánya még Kínában készül, a jármű informatikai rendszerének szerelésére viszont már a BYD komáromi gyárában kerül majd sor. A prototípus elkészülését követően a további 9 jármű összeszerelése már teljes egészében Komáromban valósul meg, a külső és belső vizuális, valamint belső hangos utastájékoztató berendezés, jegyérvényesítők, tolatókamera, beltéri biztonsági kamera-, valamint utasszámláló rendszerek beépítésével együtt. A 12 méter hosszú, 82 fő befogadására alkalmas autóbuszokba a kínai gyártó továbbfejlesztett, a korábbinál nagyobb hatótávot garantáló, 343 kWh összkapacitású lítium-vasfoszfát (LFP) akkumulátorcsomagját építik.

A BYD villanybuszok forgalomba állításával 10 darab Euro 3-as emissziós minősítésű motorral szerelt autóbuszt selejtez az MVK, melynek eredményeként a társaság szerint éves szinten több mint 1600 tonna szén-dioxid kibocsátás takarítható meg.

Az autóbuszok töltésére szolgáló berendezéseket az MVK Zrt. telephelyén telepítik majd. A töltőállások kialakításához a társaság telephelyén az elektromos hálózatot is fejleszteni kell, valamint egy új transzformátorállomást is üzembe kell helyezni. A töltőinfrastruktúra képes lesz valamennyi autóbusz egyidejű töltése esetén is legfeljebb 5 óra alatt 100%-os szintre tölteni az egyes járműveket.

A fotók illusztrációk, forrás: BYD Electric Bus & Truck Hungary.

Címkék