Magazin

Az ITK Holding tulajdonába került a Daimler Buses hazai képviselete, az Omnibus Hungária

Az idén éppen megalakulásának 20. évfordulóját ünneplő Omnibus Hungária Kft. (korábbi nevén EvoBus Hungária Kft.) fennállásának legnagyobb változásán megy keresztül 2023 utolsó hónapjában – közölte szerkesztőségünkel a Daimler Buses hazai képviseletét továbbra is ellátó társaság.

Az Omnibus Hungária tájékoztatása szerint a korábbi tulajdonosok, az osztrák Pappas Holding AG és a Daimler Buses GmbH közös megegyezése alapján 2022 novemberében értékesítették a cég üzletrészének 100%-át a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-hez tartozó,  főként autóbuszos közlekedési szolgáltatások nyújtásával és autóbusz üzemeltetéssel, valamint csak alvázra építésre alapuló autóbuszgyártással, értékesítéssel és elsősorban az értékesített buszokhoz kapcsolódó garanciális szervizeléssel foglalkozó ITK Holding cégcsoportnak. Így a Gazdasági Versenyhivatal összefonódást jóváhagyó szeptemberi döntését követően 2023. december 1-től az Omnibus Hungária Kft. csapata immár az új tulajdonosi háttérrel folytatja eddigi működését, mint a Daimler Truck AG leányvállalatának, a Daimler Buses GmbH-nak a magyarországi importőre és vezérképviselete.

A cég továbbra is négy márkát képvisel Magyarországon. Importőrként a Mercedes-Benz és a Setra autóbuszok értékesítése mellett, a saját szervizellátást biztosító OMNIplus szolgálatatásokkal és a használt autóbusz értékesítési üzletágazat, a BusStore kínálatával is ügyfelei rendelkezésére áll. Termékkínálatában megtalálhatók a városi, elővárosi, távolsági és turistabuszok, továbbá ezek alvázai is.

Az Omnibus Hungária Kft. megvásárlása szervesen illeszkedik abba a néhány éve elkezdett, több lépcsős folyamatba, melynek során a MOL-ITK csoport szoros stratégiai együttműködést épített ki a Daimler Truck AG-val járműforgalmazás, gyártás és szerviztevékenység ellátás területén is. A döntésnek köszönhetően az Omnibus Hungária Kft.-nek lehetősége lesz az új tulajdonos üzletpolitikájához szorosan kapcsolódva még hatékonyabbá tenni a világ egyik legértékesebb autóbuszmárkáit választó ügyfelek magas szintű kiszolgálását.

Címkék