Kitekintő

Vadonatúj elektromos midibusszal erősít Japánban a BYD

Folytatja terjeszkedését a japán piacon a BYD, amely november 14-én egy új, a 9 méteres méretosztályba érkező elektromos midibuszt mutatott be Tokióban, egyelőre még csak számítógépes látványtervek és egy hozzájuk kapcsolódó prezentáció formájában. Az újdonságra 2024. január 1-től vesz fel rendeléseket a kínai gyártó, az első példányok leszállítását pedig a tervek szerint 2025 őszén kezdik meg.

A BYD autóbuszos divíziója azon kevés kínai járműipari szereplő egyike, amely sikerrel vetette meg a lábát a kínai gyártók számára sokáig bevehetetlennek tartott japán piacon. Az évtizedeken át egyeduralkodó japán buszgyártók ugyanis egészen mostanáig látványosan hanyagolták a tisztán elektromos hajtású típusokat, így nem meglepő, hogy a kínálkozó lehetőséget itt is hamar felismerő BYD – amely 2015 óta van jelen autóbuszaival a szigetországban – jelenleg a helyi villanybusz-piac mintegy 70%-át mondhatja magáénak.

A most beharangozott, a korábbi K7 típus utódjaként érkező újdonság a BYD J7 nevet kapja. A típusjelzésben szereplő J betű Japánra, mint elsődleges célpiacra utal, ami ezúttal nem csak felszereltségbeli sajátosságokat jelent, hanem egyedi gépészeti megoldásokat is – a busz alatt található független felfüggesztésű mellső futóművet például a beszámolók szerint kimondottan a helyi igényekhez igazodva fejlesztették ki a BYD mérnökei, elsősorban a más piacokon nem használatos 2300 mm-es karosszériaszélesség miatt. A kínai gyártó legújabb terméke jól kiegészíti a korábban bevezetett 7 méter hosszú J6 minibuszból, valamint a 10,5 méteres K8 és a balkormányos változatban nálunk is ismert 12 méter hosszú K9 modellek helyi adaptációiból álló kínálatot – előbbi két típust 2023 végétől már az új Blade akkumulátorokkal szállítja a BYD.

A 8990 mm hosszú, 2300 mm széles és 3255 mm magas elektromos midibusz legfeljebb 61 fő befogadására alkalmas utastere a gyári látványtervek alapján teljes hosszban alacsonypadlós lesz. A prezentációban bemutatott kétajtós, viszonylag sok állóhellyel rendelkező városi kivitel mellett a tervek szerint készül majd egy elővárosi forgalomra szánt egyajtós változat is gyári grafikákon láthatónál több ülőhellyel.

Formai szempontból a J7 a bő három éve debütált, nagyobb méretű B10 és B12 villanybuszok távol-keleti variánsainak stílusjegyeit örökli, ezáltal jól illeszkedik a BYD aktuális termékarculatába. A hasonlóság nem csak a külsőségekben nyilvánul meg, mivel az új midibusz is a kínai cégóriás házon belül kifejlesztett, Blade Battery fantázianevű újgenerációs lítium-vasfoszfát (LFP) vontatási akkumulátorait hasznosítja majd. A japán piacra szánt midibuszba egy 192,5 kWh összkapacitású csomag kerül, amelyek segítségével akár 250 kilométert is képes megtenni egy feltöltéssel a gyártó állítása szerint. Említést érdemel, hogy a közelebbről nem behatárolt „kedvező üzemeltetési körülmények” emlegetése helyett (amivel a konkurensek is előszeretettel takaróznak) a BYD ezúttal azt is megadja, hogy ez az érték 65%-os utasterhelés mellett és a légkondicionáló használata nélkül értendő. A japán üzemeltetési adottságokhoz való alkalmazkodás jegyében a jármű elektromos rendszere támogatja a CHAdeMO konnektoros töltési szabványt. Ezzel legfeljebb 90 kW töltőteljesítmény érhető el, így a lemerült energiatárolók teljes feltöltése körülbelül 2,5 órát vesz igénybe. A szigetországban bevett szokásnak megfelelően az újdonság várható alapárát is közölték, amely adók nélkül 36,5 millió japán jen (mai árfolyamon átszámítva közel 84,8 millió forint) lesz.

A BYD elektromos autóbuszai és taxijai jelenleg a világ 70 országának és régiójának több, mint 400 városában találhatók meg. Japánban jelenleg 153 darab BYD autóbusz közlekedik a szigetország 27 prefektúrájában, ám a kínai gyártó tervei ennél jóval ambiciózusabbak: a kereslet növekedésével 2030-ig mintegy 4000 elektromos autóbuszt értékesítenének a japán piacon. Ennek érdekében 2026-ban egy újabb, már az e-Platform 3.0 nevű gépészeti alapra épülő teljes méretű villanybusszal bővül majd a paletta, ami minden valószínűség szerint az idén októberben Európában is bemutatott B12 jobbkormányos kiadása lesz.

Látványtervek: BYD

Címkék