Kitekintő

Önvezető BYD villanybuszt tesztelnek a tokiói Haneda repülőtéren

Egy akár 3-as szintű önvezetésre is képes, tisztán elektromos hajtású BYD tesztbusz rója próbaköreit a Japán belföldi légi járatainak többségét fogadó tokiói Haneda repülőtéren. A projektben kulcsszerepet vállaló All Nippon Airways (ANA) légitársaság – amelynek itt található az egyik bázisa – 2025-ig szeretné megvalósítani „Simple & Smart”, azaz egyszerű és okos légikikötő koncepcióját, amelyben az utaskiszolgálás terén a sofőr beavatkozását normál körülmények között nem igénylő, autonóm apron-buszoknak is szerepet szánnak.

Kívülről csak a feltűnő LIDAR szenzorok árulkodnak az önvezetési képességről

A BYD egyike annak a viszonylag kevés külföldi buszgyártónak, amelyeknek eddig sikerült beférkőznie a hagyományosan helyi márkák által uralt japán autóbuszpiacra. A kínai cégóriás jelenleg négyféle midi, illetve szóló típust (J6, K7, K8, K9) kínál a szigetországban, amelyek ma már Okinava, Ivate és Jamanasi prefektúrák, valamint Kiotó és Fukusima városi közlekedésében is megtalálhatók, Tokióban és Nagaszakiban pedig a helyi állatkert, illetve a Huis Ten Bosch tematikus park látogatói utazhatnak a BYD zéró emissziós minibuszaival. Az önvezető prototípus reptéri tesztelése egy négyszereplős együttműködés keretében zajlik. Az alapjárművet biztosító BYD mellett a legnagyobb japán légitársaság, az All Nippon Airways (ANA), valamint az autonóm járművek üzemeltetésével foglalkozó Boldly Inc. és az ezirányú kutatásokat végző Advanced Smart Mobility részvételével futó projekt 2018-ban indult. 2020 végéig három szakaszt teljesítettek a tesztprogramból, amely több szempontból is mérföldkövet jelent: a résztvevő jármű a BYD első valós körülmények között tesztelt önvezető autóbusza, a Haneda pedig az első nemzetközi repülőtér a távol-keleti szigetországban, ahol autonóm járművekkel kísérleteznek.

Az ANA tervei szerint 2025-re mindennapos látvánnyá válhatnak az önvezető buszok a társaság repülőgépei mellett

A konkrét tesztbusz a BYD globális K9 sorozatának egyik kétajtós példánya, jobbkormányos, 57 utas szállítására alkalmas kivitelben, a japán előírások által megkövetelt vészkijárattal a menetirány szerinti jobb oldalon. A jármű tesztprogramjának legutóbbi, 10 napon át tartó szakasza február 12-én zárult le. A későbbiekben a repülőtér alkalmazottai SAE besorolás szerinti közel 3-as szintű önvezetési teszteket (vagyis az automata irányítórendszer végzi az összes vezetési műveletet, elviekben emberi közreműködés nélkül, de a járművezetőnek továbbra is a fedélzeten kell tartózkodnia és folyamatosan készen kell állnia az esetleges közbeavatkozásra) végeznek majd az autóbusszal a repülőtér egy meghatározott területén. A próbák során szerzett tapasztalatok és mérési adatok az autonóm funkciók fejlesztését és a busz működési hatékonyságának növelését szolgálják majd a mérnökök reményei szerint. Az ANA még 2021 folyamán szeretné éles körülmények között is kipróbálni a járművet, 2025-re pedig a napi szintű utasforgalomban is meghonosítanák az önvezető apron-buszokat.

Fotók: BYD Asia Pacific

Címkék