Kitekintő

Másfél éves késéssel állnak forgalomba az Arriva Nederland Solaris hidrogénbuszai

Az Arriva Nederland 2021 decemberére tervezte üzembe helyezni a Solaristól még 2021 januárjában megrendelt 10 darab hidrogénbuszát, azonban a startot egy nem várt esemény hiúsította meg csaknem másfél hónappal a tervezett indulás előtt: a cég részére frissen leszállított első példány ugyanis a cég doetinchemi létesítményében kigyulladt és teljesen kiégett.  A tűzvészben egy dízelmotoros busz is odaveszett és a buszgarázs épülete is használhatatlanná vált.

A leszállítása után mindössze két nappal kigyulladt Solaris Urbinót érintő incidens lehetséges okáról közel másfél évig hallgatott az Arriva. A holland médiumok a jármű üzembe helyezésének során elkövetett emberi mulasztás mellett műszaki hibáról is beszámoltak a tűzesetet követően. Az Arriva közvetlenül a katasztrófa után a  Holland Kutatóintézet és minden érintett fél bevonásával egy kiterjedt és alapos vizsgálatot rendelt el, de azon túl, hogy hidrogénszivárgás okozta a tüzet, nem sikerül többet kideríteni. Az Arriva szerint a vizsgálat során a szivárgás pontos okát és helyét már nem lehetett egyértelműen meghatározni. A cég azt is állítja, hogy a busz üzembe helyezésekor minden hidrogénszivárgás megakadályozását célzó ajánlást és protokollt szigorúan betartottak, egyes sajtóértesülések szerint azonban a hidrogén szivárgását jelző biztonsági rendszer nem működött a létesítményben. A busz a tűzvészben teljesen kiégett, viszont a hidrogéntartályai nem robbantak fel, ami köszönhető annak, hogy a tartályokra szerelt biztonsági rendszer magas hőmérsékleten aktiválódó vészszelepe kieresztette a szénszál-erősítésű tartályokból a nagy nyomáson tárolt hidrogént.

Fotó: De Gelderlander

A 10 darabos flotta leszállítását ezután felfüggesztette a Solaris, az átadásokat csak a vizsgálat lezárultát követően indította újra. A megsemmisült járművet a gyártó pótolta, de hogy kinek a költségén, azt nem közölték. A buszokat, amíg az új doetinchemi létesítmény megépül, a groenlói Arriva műhelyben tartják karban. Az új buszgarázst már  kifejezetten hidrogénbuszok tárolására és szervízelésére alakítják ki, tűzbiztos válaszfalakkal, minden törvényi előírásnak megfelelve.

Fotó: Robert Dammers

A hidrogénbuszok Gelderland tartományában, Zutphen és Apeldoorn városokban állnak forgalomba, s minden kocsi évente legalább 50 ezer kilométert fog megtenni rendeltetési helyén. Az autóbuszok a hidrogéncellás járművek európai elterjesztését célzó, uniós finanszírozású JIVE 2 program keretében kerültek beszerzésre. Az átszámítva közel 250 millió forint értékű buszok beszerzési költségének mintegy egynegyedét finanszírozta a projekt.

A kiöregedett dízelmotoros járműveket váltó Solarisokat a gépkocsivezetők kényelmét szolgáló hűthető-fűthető vezetőülés és elektromosan fűtött szélvédő mellett felszerelték holttérfigyelő funkcióval, klasszikus külső visszapillantó tükröket kiváltó MirrorEye kamerarendszerrel, valamint fedélzeti kamerarendszerrel is, de nem maradtak ki az olyan kedvelt kényelmi extrák sem, mint a fedélzeti WiFi és a mobil eszközök töltésére alkalmas USB-csatlakozók.

Címkék