Magazin

További tíz szóló Mercedes-Benz Conecto állt forgalomba Debrecenben

Újabb állomásához érkezett a DKV Zrt. 2024 végéig tartó flottacseréje. A társaság 2023. február 8-án kilenc, majd április 12-én további kereken tíz darab új, szóló kivitelű Mercedes-Benz Conecto autóbuszt állított forgalomba – közölte portálunkkal a debreceni közlekedési szolgáltató.

A teljes hosszban alacsonypadlós Mercedes-Benz Conecto szóló kiadásából összesen 39, csuklós változatából pedig 50 példány érkezik az év végéig Debrecenbe, a 2022 januárjában átvett 30 darab, ugyancsak Mercedes-Benz alvázra szerelt, ám alacsony belépésű ITE Reform 500 LE mellé. A teljes flottacserét követően a DKV és az Inter Tan-Ker Zrt. által közösen üzemeltetett állományt összesen 119 korszerű dízelmotoros jármű alkotja majd. A felsoroltakon kívül a kormányzati Zöld Busz Program finanszírozási mintaprojektjének támogatásával tavaly 12 darab tisztán elektromos hajtású, szóló kivitelű Mercedes-Benz eCitaro is szolgálatba állt a cívisvárosban.

A mai naptól közlekedő, Euro 6-os minősítésű Mercedes-Benz OM 936 dízelmotorral hajtott, háromajtós, 12 méter hosszú, 27 ülő- és 80 állóhellyel rendelkező autóbuszok klimatizáltak, és többek között ingyenes WiFi hozzáféréssel, valamint külső-belső audiovizuális utastájékoztató rendszerrel vannak ellátva a DKV elmondása szerint.

Az új járművek ütemezett forgalomba helyezésével egy időben a DKV és az Inter Tan-Ker fokozatosan kivonja a közösségi közlekedésből a mára kiöregedett Volvo-Alfa Cívis 12 szóló autóbuszokat. Mivel a kiváltandó kocsik erőforrása csak az Euro 5-ös emissziós norma határértékeit teljesíti, a járműpark modernizálásával tovább csökkenhet a károsanyag-kibocsátás a hajdúsági megyeszékhelyen.

Fotók: DKV Zrt.

Címkék