Kitekintő

Elektromos Solarisokkal utazhatnak a marosvásárhelyiek

Csütörtök délelőtt összesen 14 darab villanyhajtású Solaris Urbino 12 electric állt forgalomba Marosvásárhelyen abból a 32 darabos flottából, amelyet a város még 2021-ben rendelt meg a lengyel buszgyártótól. Az autóbuszokat az erdélyi település az Európai Regionális Fejlesztési Alap által nyújtott uniós strukturális alapokat kezelő román kormányprogram támogatásából szerezte be. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség által vezetett román fejlesztési minisztérium összesen 958 darab elektromos autóbusz beszerzéséhez biztosít forrást, ebből az elmúlt két évben eddig 397 elektromos autóbusz közbeszerzése valósult meg, többek között a marosvásárhelyi flottáé is.

Az első 14 kocsi a 4-es, a 18-as és a 23-as jelzésű viszonylatok útvonalán állt forgalomba, s a fennmaradó 18 példány is hamarosan, várhatóan még március végég szolgálatba áll a városban. A 32 elektromos autóbusz beszerzése és a töltő infrastruktúra kiépítése mintegy 16,6 millió euróba került, a járművek 460 ezer eurós darabonkénti vételáron érkeztek a városba.

A marosvásárhelyi közösségi közlekedésben szolgálatot teljesítő buszpark megújítására a város önkormányzata 2023 végéig összesen mintegy 41 millió eurót fordít. A 32 elektromos autóbuszon felül az elmúlt hónapokban 41 darab 12 méteres BMC dízelbusszal is frissült az önkormányzat tulajdonában lévő Marosvásárhelyi Közlekedési Vállalat flottája, s emellett idén 38 darab hibrid modullal felszerelt Mercedes-Benz Conectót és 15 darab 10 méteres BMC elektromos midibuszt is üzembe helyez a város, s további 42 dízelbusz beszerzése is tervben van. A flottafrissítés eredményeként 2024-re a marosvásárhelyi buszflotta 100%-ban megújul.

A közeljövőben felszerelnék a buszokat e-ticketing rendszerrel, elektronikus közlekedési kártyák kibocsátására szolgáló eszközöket telepítenének a buszmegállókban, 137 buszmegállót korszerűsítenének elektronikus információs kijelzőkkel, valamint tervezik a buszmegállók akadálymentesítését, két autóbuszvégállomás felújítását, telephelykorszerűsítést és buszsávok kialakítását, továbbá GPS-rendszerrel látnák el az autóbuszokat.

Az autóbuszok üzemeltetéséhez a város 32 darab 40 kW-os dugaszolható töltőt és 10 darab 300 kW teljesítményű pantográfos rendszerű gyorstöltőt szerzett be, ezeket a lengyel Ekoenergetyka szállította. A plug-in töltőberendezések beüzemelése már megtörtént, viszont a gyorstöltők telepítésére még nem került sor.

A marosvásárhelyi Urbinók háromajtós kivitelben érkeztek, s 82 utas – 30 ülő és 52 álló – befogadására alkalmasak. Mivel a járművek üzemeltetése során elsősorban a napközbeni rátöltés kap majd szerepet, így az energiatárolásról egy önmagában csak kisebb hatótávot biztosító Solaris High Power lítium-titanát-oxid akkumulátorcsomag gondoskodik, melynek összkapacitása 91,4 kWh. A járműveket pantográf-csatlakozással is felszerelték, melynek használatával az autóbuszok energiatárolóinak teljes feltöltése mindössze 10-15 percet vesz igénybe a városban telepítésre kerülő gyorstöltők segítségével. Az autóbuszok teljes töltöttséggel, kedvező körülmények között 80-100 kilométert képesek megtenni. Mozgatásukról az osztrák Traktionssysteme Austriától (TSA) származó, 160 kW névleges teljesítményű, léghűtéses központi aszinkron villamos vontatómotor gondoskodik.

A buszok felszereltsége hűtő-fűtő funkcióval rendelkező légkondicionálót, a B-tengely felett elhelyezett áramszedőt és az utasajtókat  is megfigyelő fedélzeti kamerarendszert, tolatókamerát, USB-töltőpontokat, teljes külső-belső LED-es világítást és audiovizuális utastájékoztató rendszert foglal magába.

Fotók: RMDSZ

Címkék