Magazin

MAN Lion’s Coach L csapatbuszt kap a Kisvárda FC

Egy háromtengelyes MAN Lion’s Coach csapatszállító autóbusszal gazdagodik az NB I-es Kisvárda FC, miután a  Várda Sport Egyesület és az autóbuszt szállító MAN Kamion és Busz  Kereskedelmi Kft. egy eredményesen lefolytatott közbeszerzési eljárást követően megkötötte az autóbusz beszerzésére vonatkozó megállapodást. A gazdagon felszerelt, grafitszürke fényezésű, egykor a Siófok Kézilabda Club csapatbuszaként is szolgáló járművet nettó 68 millió forint értékben szerzi be az egyesület.

A 13,9 méter hosszú, a német buszgyártó Lion’s Coach modelljének „L” jelű változatából kikerülő autóbusz 2018-as évjáratú és mindössze 27 ezer kilométeres futásteljesítménnyel rendelkezik. A csapatbuszt, melynek  felszereltsége szinte a luxusigényeket is kielégíti, összesen 32 darab, kar- és lábtámasszal ellátott, részben bőrkárpitozású utasüléssel szerelték. A busz hátuljában két asztalt is elhelyeztek. A játékosok kényelmét egyebek mellett jól felszerelt, hideg-meleg vizes beépített konyha, kávéautomata, mikrohullámú sütő, hűtőrekeszek, USB-csatlakozók és toalett is szolgálja majd.

4 db

A kocsi mozgatásáért egy 500 lóerő (368 kW) teljesítményű, 12,4 literes, 2300 Nm legnagyobb nyomatékú MAN D2676 LOH erőforrás felel, 12+1 fokozatú, EasyStart (visszagurulás-gátló) rásegítéssel ellátott MAN TipMatic automatizált váltóval párosítva – ez alapesetben teljesen automatikusan működik, de akár a kormányról is vezérelhető.

Az autóbuszvezetők munkáját a ma elérhető legkorszerűbb aktív vezetéstechnikai rendszerek támogatják, többek között sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LGS), elektronikus menetstabilizáló (ESP), ABS-t és ASR-t is magába foglaló elektronikus fékrendszer (EBS), valamint vészfékasszisztens (EBA) segíti a pilótát. A jármű felszereltségét ezen kívül tolatókamera, valamint LED-es fényszórók is gazdagítják.

Címlapkép: MAN Magyarország

Címkék