Magazin

Idén is közlekedik a BKV Mikulásbusza

Idén is folytatja az adventi időszakhoz kapcsolódó hagyományait a BKV, decemberben ugyanis ismét ünnepi arculattal közlekedik a társaság egyik autóbusza Budapesten. A Mikulás-díszbe öltözött járművön a mindennapi utazás közben is az ünnepekre hangolódhatnak a fővárosiak a közlekedési cég portálunk részére eljuttatott közleménye szerint. Különleges megjelenése mellett az átalakításra kiválasztott busz érdekessége az is, hogy rendszámát – DPI-206 – összeolvasva éppen a Mikulás érkezésének napját kapjuk.

A BKV saját elmondása szerint ebben az évben is igyekszik hozzájárulni az utazóközönség ünnepi hangulatához: a holnaptól induló Mikulásbusz mellett már közlekedik a közlekedési társaság feldíszített Adventi villamosa is – igaz, a jó  öreg UV nosztalgiaszerelvény idén energiatakarékossági okokból fénydíszítés nélkül jár, amit az utastér belső dekorációjával, girlandokkal, színes gömbökkel, csillagokkal és hópelyhekkel igyekeznek pótolni. Ezen kívül a kisföldalatti megállóiban egészen Karácsonyig advent időszakához kapcsolódó, óránként felhangzó versekkel teszik meghitté az utazást huszonnyolc napon át.

A Mikulásbusz feladatait az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a társaság egyik Van Hool A330 CNG típusú, sűrített földgázzal hajtott szóló autóbusza látja el, természetesen az alkalomhoz illő matricás díszítéssel. A normál díjszabás szerint igénybe vehető járművel december 3-án, 4-én, 10-én, 11-én, 17-én és 18-án a nemrég elindított 107-es viszonylaton, míg Mikulás napján, december 6-án a 95-ös vonalon találkozhatnak a fővárosiak. A Mikulásbusz menetrendje alább olvasható.

Fotók: BKV Zrt.

Címkék