Magazin

Idén is utazhatunk Mikulástrolival a fővárosban

A BKV immár kilenctagúra gyarapodott ünnepi fényflottája után visszatér a népszerű Mikulástroli is, amely idén is a Városháza Parkból indul fővárosi ajándékgyűjtő útjára – közölte portálunkkal a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az immár kilencedik alkalommal közlekedő, ünnepi díszbe öltöztetett járművön – amely idén először egy negyedik generációs Solaris-Škoda Trollino 18 trolibusz – a Mikulás és segítője december 5-től, keddtől december 18-ig, hétfőig várja az utasokat, valamint a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a BKK és a BKV Zrt. idén is a Baptista Szeretetszolgálatnak juttat el. A Mikulástrolival a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán lehet utazni december 18-ig. A jármű ezt követően fénytroliként közlekedik majd egészen január 7-ig.

A Baptista Szeretetszolgálat idén már huszadik alkalommal hirdette meg a Cipősdoboz Akciót, amelyhez ebben az évben is csatlakozik a BKK is a Mikulástroli elindításával. Az ünnepi jármű fedélzetén összegyűjtött cipősdoboznyi ajándékokat Magyarország legszegényebb, legtávolabbi részeire juttatják el az ott élő rászoruló gyermekeknek. A kezdeményezésről a ciposdoboz.hu oldalon számos hasznos információ található.

Az idei Mikulástrolit Karácsony Gergely főpolgármester, dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója és Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezetője indította útjára december 5-én, kedden délután a Városháza Parkból, a Cipősdoboz vár mellől. A BKK tájékoztatása szerint a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 82-es trolibusz vonalán december 18-ig bárki találkozhat és együtt utazhat a Mikulással, akinél leadhatják a cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, de utóbbira az alábbi BKK Ügyfélközpontokban is van lehetőség:

  • Keleti pályaudvar ügyfélközpont (VII. kerület, Baross tér, metróállomás, aluljáró szint)
  • Kelenföld ügyfélközpont (XI. kerület, Kelenföld vasútállomás, metróállomás, aluljáró szint)
  • Széll Kálmán tér ügyfélközpont (II. kerület, Széll Kálmán tér, metróállomás)
  • Szentlélek tér ügyfélközpont (III. kerület, Szentlélek tér, HÉV-állomás)

A kültéri LED-szalagokkal ékesített (bár a matricázást ezúttal mellőző) ünnepi külső mellett a Mikulástrolin dekoratív beltér is fogadja a BKK utasait, ahol a Mikulás és a Manó személyesen veszi át a gyerekeknek szánt adományokat.

A Mikulástroli – kihasználva a jármű adta lehetőségeket – önjáró üzemben minden nap a belvárosig közlekedik. A 75-ös, a 76-os, a 77-es és a 80-as trolibusz vonalán közlekedve a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár, így biztosítva a lehető legtöbbeknek a járat elérését. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről ezen a linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

Az ünnepi dekorációval felszerelt csuklós trolibusz december 19. és január 7. között tovább közlekedik majd az említett viszonylatokon fénytroliként. A csuklós Mikulástroli mellett egy szóló kivitelű fénytroli is közlekedik Budapesten, amelynek menetrendje szintén megtalálható a fenti linkeken.

 Címlapkép: BKK

Címkék