Magazin

Egészen karácsonyig utazhatunk idén a BKV Mikulásbuszával

Újabb feldíszített járművel utazhatnak az adventi időszakban Budapesten közlekedők: a december 1-én útjára indított ünnepi fényflotta, valamint a BKK és a Baptista Szeretetszolgálat együttműködésében futó Mikulástroli után december 6-án a BKV népszerű Mikulásbusza is újra szolgálatba állt. A karácsonyi hangulatú dekorációval ékesített különleges Van Hool A330 CNG – amelyet a budapesti utazóközönség már jó ismerősként üdvözölhet – idén egészen december 23-ig közlekedik majd a fővárosban a közlekedési vállalat elmondása szerint.

A BKV munkatársai az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is a társaság egyik környezetbarát, gázüzemű, teljes hosszban alacsonypadlós Van Hool newA330 CNG típusú autóbuszát díszítették fel, amely 2019 óta látja el BKV adventi Mikulásbuszának feladatait. A Budapesten eredetileg MPW-605 rendszámmal közlekedő, dijoni eredetű autóbusznak már a rendszáma – DPI-206 – is különleges, összeolvasva ugyanis (a BKV hagyományos azonosító számozása szerint, 12-06 formában – a szerk.) a Mikulás érkezésének dátumát, december 6-át kapjuk. A vidám, ünnepi külső díszítés mellett a jármű belső terében is meghitt, karácsonyi dekoráció várja az utasokat, hozzájárulva az ünnepváráshoz – fogalmaz közleményében a társaság.

A Mikulásbusz ebben az évben a 105-ös és a 210-es (hétvégenként a 210B) jelzésű viszonylatokon közlekedik majd a cikkünk alján olvasható menetrend szerint, egészen december 23-ig. A BKV megjegyzi, hogy a különleges jármű azokon a napokon is igazi ünnepi meglepetést okozhat, amikor a menetrend szerint nem jár, a dél-pesti régióban ugyanis bármikor felbukkanhat (a jármű a BKV többi Van Hool autóbuszához hasonlóan a Dél-pesti Autóbuszgarázs állományába tartozik). A Mikulásbuszon normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni.

A most forgalomba álló Mikulásbusz mellett idén is számos ünnepi díszítésű járművel utazhatunk Budapesten a karácsonyi és újévi időszakban. Amint azt korábban megírtuk, a BKV immár kilenc tagot számláló impozáns fényflottájának tagjai – hat villamos és két autóbusz – december 1. óta közlekedik a fővárosban, december 10-től pedig – a vágányzár után – egy feldíszített ünnepi fogaskerekű is csatlakozik majd hozzájuk. A 2024. január 7-ig közlekedő fényflotta útvonala szinte az egész várost behálózza, hozzájárulva Budapest ünnepi hangulatához.

Fotók: BKV Zrt.

Címkék