Magazin

Biodízellel hajtott emeletes buszokat indít Brest és Grenoble között a FlixBus

Újabb alternatív hajtásmóddal kísérletezik a FlixBus, amely ezúttal a Franciaország nyugati csücskében fekvő Brest és a tőle közúton több, mint 1000 kilométerre délkeletre található Grenoble városa között állít forgalomba két, bioüzemanyaggal működtetett Volvo 9700 DD emeletes autóbuszt. A jellegzetes zöld járműveiről ismert szolgáltató saját elmondása szerint elkötelezett a távolsági utazás lehető legfenntarthatóbbá tétele iránt, ennek a törekvésnek része a mostani projekt is. A buszos ernyőcég idén április óta Flix SE néven futó anyavállalata több partnerrel is együttműködik az új technológiák felkutatása és tesztelése érdekében.

A FlixBus ezúttal a Volvo buszgyártó divíziójával közösen egy új együttműködési megállapodás keretében a repcéből készülő Oleo100 biodízel használatának lehetőségeit teszteli. Az Oleo100 teljes mértékben megfelel a legújabb környezetvédelmi kritériumoknak azáltal, hogy megújuló biomasszát alakít át belső égésű motorokban használható üzemanyaggá. A repcemag kipréselése során egyrészt GMO-mentes (genetikailag módosított organizmus-mentes), a francia gazdaságokban az állatok takarmányozására szánt növényi fehérjéket, másrészt pedig emberi fogyasztásra alkalmas repceolajat nyernek.

Ebből a termelésből hivatalosan csak a többletet használják fel energetikai célokra, ami így elviekben sem erdőirtással, sem a földhasználat megváltozásával nem jár. Az Oleo100 biodízel (amelyet teljes egészében francia repcemagból nyernek) távolsági felhasználás esetén akár 70%-kal csökkenti a szén-dioxid, 80%-kal pedig a szilárd részecske-kibocsátást, miközben a gázolajjal egyenértékű teljesítményt nyújt. A FlixBus szerint ez Európában jelenleg egyedülálló a kereskedelmi célú közlekedés területén.

A Volvo emeletes típusával kapcsolatban – amelyet a skandináv piacok után csökkentett magasságú változatban tavaly végül a tágabban vett Európa is megkapott – már a bemutatón kiemelték, hogy motorja hidrogénezett növényi olajjal (HVO) és biodízellel is működtethető, a FlixBus pedig most a gyakorlatban is él a lehetőséggel. Az Oleo100 üzemanyaggal közlekedő autóbuszok Brest–Grenoble járaton történő szeptember 28-ai bevezetésével a Flixbus növeli bioüzemanyag-felhasználását Franciaországban. A vállalat már 2021 novemberében elindított két Oleo100 üzemanyaggal működő Volvo távolsági buszt Nizza és Toulouse között, idén júniusban pedig a Vannes–Párizs útvonalra is Oleo100-zal hajtott Volvo autóbuszokat delegált.

A zöldek számításai szerint napi egy járatpár üzemeltetése a Brest–Grenoble útvonalon évi 830 ezer megtett kilométert és mintegy 200 ezer liter elfogyasztott üzemanyagot jelent. A vonal a végállomásokon kívül további tíz megállóhelyet, köztük Quimper, Nantes, Angers, Clermont-Ferrand és Lyon városát is érinti. Az itt közlekedő két Volvo 9700 DD emeletes távolsági busz Oleo100-at használ, amely a francia Saipol cég állít elő. Magukat a járműveket a másik két említett vonalon közlekedő, biodízellel hajtott Volvókhoz hasonlóan a Voyages Morio társaság üzemelteti, amely már 2015 óta szolgáltat ezen a járaton, átlagosan évente mintegy 17 500 utast szállítva.

„A Volvo Buses osztja az utazás fenntarthatóbbá tételére vonatkozó víziónkat, és olyan prémium kategóriás buszokat biztosít, amelyek garantálni tudják az ügyfeleink által elvárt FlixBus-minőséget. Jelenleg öt Volvo busz közlekedik Oleo100-zal Franciaország-szerte, erre különösen büszkék vagyunk. Világszerte, különböző partnerekkel közösen igyekszünk olyan megoldásokat bevezetni, melyekkel a FlixBusszal való utazás szén-dioxid-kibocsátását a lehető legnagyobb mértékben csökkenthetjük. Franciaország úttörőnek számít ezen a téren az olyan ambiciózus partnereknek köszönhetően, mint a Volvo Buses, a Morio és a Saipol” – fogalmazott Fabian Stenger, a Flix SE operatív igazgatója.

A Brest–Grenoble útvonal elindítása – amely egyben a leghosszabb, biodízellel hajtott buszokkal kiszolgált viszonylat Európában – lehetőséget ad a FlixBus és a Volvo Buses számára a májusban megkötött partnerség gyakorlatba való átültetésére is. Az együttműködési megállapodás mindazonáltal nem jelenti azt, hogy a Volvo közvetlenül szállítana járműveket a FlixBusnak, ezeket ugyanis a már bevett gyakorlatnak megfelelően a jövőben is a zöldek helyi alvállalkozói biztosítják majd, igény szerint.

Fotók: FlixBus

Címkék