Magazin

A BKV átmenetileg leállítja a gázüzemű autóbuszait

A Budapesti Közlekedési Zrt. úgy döntött, a drasztikusan megemelkedett gázár miatt átmenetileg leállítja a CNG-hajtású autóbuszokat és korszerű dízelüzeműekkel helyettesíti azokat – mondta el Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki háttérbeszélgetésen.

Közölte, ülésezett a főváros energia- és gazdasági válság elleni operatív törzse és az a döntés született, hogy a BKV november 1-jétől fokozatosan kivonja a forgalomból az 53 CNG-üzemű autóbuszt. Hozzátette: a BKV esetében a földgáz ára november 1-jétől az eddigi ár közel ötszörösére emelkedik, és az új földgázárak mellett a CNG-hajtású járművek egy kilométerre vetített fajlagos üzemanyagköltsége a dízel hajtású autóbuszokéhoz képest 350 százalékkal, kilométerenként mintegy 500-550 forinttal lesz magasabb.

A BKV állományában lévő 53 CNG-hajtású jármű esetében az üzemanyagár-többlet éves szinten elérheti az egymilliárd forintot, ezért döntött a BKV arról, hogy leállítják ezeket a gázüzemű buszokat és helyettük korszerű dízelüzeműeket állítanak be. Kiss Ambrus hangsúlyozta: nem egész évre állítják le ezeket a buszokat, és a BKV dolgozik az olcsóbb földgáz beszerzésén.

Amint arról néhány napja beszámoltunk, a miskolci MVK Zrt. hasonló lépések mellett döntött, de ott a teljes CNG-s flottát nincs lehetőség leállítani, hiszen a közlekedési társaság járműparkjának gerincét ezek a járművek adják. A megnövekedett gázárak csak a néhány éve beszerzett korszerű gázüzemű MAN autóbuszok üzemeltetésére vonatkozóan idén 750 millió forintos, éves szinten pedig közel 3 milliárd forintos plusz költséget jelentenek Miskolc számára. Az MVK közlése szerint 100 kilométer megtételét 25 ezer forintnyi gázolajjal tudják megoldani, miközben korábban ezen összeg negyedéből tudta a cég ugyanilyen távon közlekedtetni gázüzemű járműveit. Az október elsejétől érvényes árak mentén a CNG-buszok üzemeltetése immár a dízelesekre fordítandó kiadások kétszeresébe kerül, vagyis a 75 darabos gázüzemű MAN-flotta közlekedtetésének költségei megnyolcszorozódtak. A kiadások leszorítása érdekében az MVK a dízelmotoros és az elektromos buszait kényszerül nagyobb teljesítményben közlekedtetni, s emellett kész hadra fogni a régebbi, egyébként jól karbantartott, jó műszaki és kényelmi állapotban lévő 16-18 éves dízelbuszait is.

Fotók: BKK Zrt.

Címkék