Lázár János felügyelete alá került a Nemzeti Közlekedési Központ

A gazdaságfejlesztési miniszter július 13-i döntése értelmében a május végén megalapított NKK Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. felett az államot megillető tulajdonosi jogokat július 14-i hatállyal a korábbi tulajdonosi joggyakorló, a Technológiai és Ipari Minisztérium helyett a továbbiakban az NKK szakmai partnere, a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium fogja gyakorolni.

A korábban Budapesti Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. néven működő szervezet megalapítását május végén jelentették be, feladatául akkor a várostervezési, a városfejlesztési, a közlekedéstervezési, valamint a vasút- és hévfejlesztési tervezési feladatok mellett a közösségi közlekedési menetrendek összehangolását, a tarifarendszerek egységesítését, valamint a MÁV–Volán-csoport, a GYSEV és más szolgáltatók közszolgáltatásainak megrendelését és összehangolását szabdták. Az NKK tulajdonosi jogait Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter első, május 26-i keltű miniszteri rendeletével adta át  az új névvel létrehozott Technológiai és Ipari Minisztériumnak; ezt a rendeletét módosította a GFM tárcavezetője akképpen, hogy az NKK felett az államot megillető tulajdonosi jogok és kötelezettségek  gyakorlását a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumra ruházta át. A rendelet a kihirdetését követő napon, azaz július 14-én lép hatályba.

Az NKK vezérigazgatói pozícióját jelenleg még a TIM közlekedési államtitkára, Vitézy Dávid látja el. A helyközi közszolgáltatási feladatok az állam nevében történő megrendeléséért, a szakpolitikai tervezésért és az irányításért továbbra is az állami közlekedési vállalatok tulajdonosi joggyakorlója, a Technológiai és Ipari Minisztérium fog felelni.

Címkék