Magazin

A TIM közlekedésért felelős államtitkáraként folytatja munkáját Vitézy Dávid

Szerdán vehették át az ötödik Orbán-kormány államtitkárai a kinevezésüket a Karmelita kolostorban. Az esemény után Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ egykori vezérigazgatója, valamint a Közlekedési Múzeum főigazgatója bejelentette a közösségi oldalán, hogy  Palkovics László technológiai és ipari miniszter felkérése nyomán szerdától a szaktárca közlekedésért felelős államtitkárként folytatja munkáját. 

 

Az államtitkárság feladata az országos közlekedéspolitika irányítása, a közlekedési stratégiai döntések és szabályozások előkészítése lesz. Emellett felügyelik a MÁV-csoport és a MÁV-Start, a MÁV-HÉV Zrt., a Volánbusz Zrt. és a GYSEV Zrt. közszolgáltatásainak szervezését és megrendelését, valamint a vasút szerepének növelését egyaránt a személy- és az áruszállításban, valamint Lázár János vezetésével működő Építési és Beruházási Minisztériummal együttműködésben Magyarország közlekedési hálózatának fejlesztése, a vasútfejlesztések stratégiai tervezése.

Az állami közlekedési társaságok felett, az államot megillető tulajdonosi jogokat Mager Andrea állami vagyonért felelt tárca nélküli miniszter posztjának jogutód nélküli megszüntetését követőn Palkovics László technológiai és ipari miniszter fogja gyakorolni (Fotó: Volánbusz Zrt.)

Bejegyzésében kitért arra is, hogy a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is átkerül a közlekedési szaktárcához, hogy a lehető legszorosabb együttműködést hozhassanak létre az ágazatban dolgozó szervezetekkel.

Címlapkép: Vitézy Dávid Facebook

Címkék