Technika, Kitekintő

Brassó leállította teljes SOR villanybusz-flottáját

A brassói SC RATBV közlekedési vállalat elővigyázatosságból pénteken azonnali hatállyal visszahívta az utasforgalomból a már csak 59 darabot számláló SOR elektromos flottáját, miután kigyulladt egy SOR ENS 12-es járatvégzés közben péntek délután. A döntés értelmében a 49 SOR ENS 12 és a 10 SOR EBN 8  a tűzeset okának végleges tisztázásáig nem közlekedhetnek közforgalomban. Az incidens során emberéletben nem esett kár.

A közlekedési társaság részletes műszaki vizsgálatot kezdeményezett az incidens okának felderítésére,  s Brassóba rendelte a gyártó és az energiatároló beszállítójának képviselőit. Az autóbuszok a vizsgálat lezárultáig nem szállíthatnak utasokat.

Fotó: Brassó Városháza

Brassó az elmúlt két évben forgalomba állított flottát átszámítva közel nettó 9 milliárd értékben szerezte be a cseh SOR Libchavytól. A tűzesetben érintett példány egy 12 méteres ENS 12-es, amelyet a gyártó a cseh EVC Grouptól származó, 263 kWh összkapacitású nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) kémiát használó akkumulátorcsomaggal szerelt fel.

Címlapkép: r3media.ro

Címkék