Magazin

Brazíliában is megkezdte működését a FlixBus

Folytatja globális terjeszkedését a FlixMobility, amely korábbi terveivel összhangban a mai napon elindította első buszjáratait Brazíliában is. A jelenlegi brazil hálózat kimondottan belföldi jellegű, többek közt São Paulo, Rio de Janeiro és Belo Horizonte városait köti össze. A FlixBus a legforgalmasabb napokon összesen tizenkét indulási lehetőséget biztosít a két legfontosabb útvonalon, São Paulo és Rio de Janeiro, illetve Belo Horizonte között. A mobilitási cégóriás közlése szerint kínálatot pozitívan fogadták a brazil utasok, akik november közepe óta tudnak jegyet foglalni a zöld buszokra.

A szolgáltatás elindításával a vállalat zöld üzleti modelljét a világ egyik legnagyobb buszpiacára viszi, ahol a helyi szövetségi szabályozó hatóságok nemrég liberalizációs lépéseket tettek a versenypiac felé. A FlixBus idén júniusban végzett saját kutatása szerint a brazilok megközelítőleg 60%-a vesz igénybe távolsági buszt a hosszú távú utazáshoz. A könnyen használható, fenntartható és megfizethető szolgáltatás magas minőséggel és szigorú biztonsági sztenderdekkel való kombinációja korábban már Európában és az USA-ban is a FlixBus sikerének receptje volt – írják.

Brazília kontinentális dimenziói és magas potenciálja miatt stratégiai piac számunkra. A mobilitást globális szinten innováló cégként még több ügyfélnek szeretnénk megfizethető és fenntartható utazási lehetőséget kínálni világszerte. Emiatt különösen boldogok vagyunk attól, hogy Brazíliában is elindul szolgáltatásunk” – mondta el André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója.

Új mobilitási alternatívát vezetünk be azzal a céllal, hogy olyan régiókban növekedjünk, ahol jelenleg nincs verseny, az emberek pedig megfizethető közlekedési lehetőséget keresnek. Okos üzleti megközelítéssel és egy remek termékkel a FlixBusnak sikerült megváltoztatnia azt, ahogy az emberek Európában és az USA-ban utaznak. Most a brazil ügyfeleknek is ugyanezt a zöld élményt biztosítjuk, magas minőségi sztenderdekkel, a legjobb ár-érték arányban” – tette hozzá Edson Lopes, a FlixBus brazíliai ügyvezetője.

Edson Lopes, a FlixBus brazil részlegének ügyvezetője ütőképes hálózat kialakításában bízik (Fotó: Claudio Gatti)

A most elindított új összeköttetéseket a Grupo Adamantina üzemelteti majd, amelynek flottája elsősorban Comil és Marcopolo típusokból (címlapképünkön) áll. A mobilitási ernyőcég első helyi partnere saját elmondása szerint bízik a FlixBus árazás, marketing, sales, hálózattervezés és minőségmenedzsment területén szerzett technológiai tapasztalatában. A buszok megfelelnek a FlixBus nemzetközi sztenderdjeinek, többek között elektromos töltőaljzatok és fedélzeti WiFi is elérhető rajtuk. Az első brazíliai jegyeket egyébként igencsak utascsalogató áron, 99%-os kedvezménnyel értékesítette a szolgáltató.

Tisztában vagyunk vele, hogy a FlixBus milyen minőséget biztosít Brazílián kívül. Az, hogy az országban a cég első partnere mi vagyunk, fontos lépés az Adamantina országos szintű konszolidációját tekintve, ami lehetővé teszi, hogy bármely más közúti személyszállítóval versenybe szálljunk” – emelte ki Clóvis Nascimento Martins, a Grupo Adamantina tulajdonosa.

Ahogy a bevezetőben említettük, a FlixBus indításként két fontos útvonalon, São Paulo és Rio de Janeiro, illetve São Paulo és Belo Horizonte között kínál buszjáratokat Brazíliában. Míg az előbbi folyosón naponta akár nyolc, utóbbin napi négy indulási lehetőség érhető el mindkét irányban. A kezdeti hálózat azonban rövidesen további desztinációkkal bővülhet, Edson Lopes ügyvezető szerint ugyanis közelről vizsgálják annak lehetőségét, hogy újabb összeköttetéseket indítsanak, illetve további helyi buszos cégekkel működjenek együtt. „Európához és az USA-hoz hasonlóan, ahol több mint 500 különböző partnerrel kooperálunk, Brazíliában is szeretnénk erős hálózatot kialakítani” – fogalmazott a FlixBus helyi kirendeltségének vezetője.

Címlapkép: FlixBus

Címkék