Magazin

Oroszországot és Brazíliát is bevenné a FlixBus

A turizmus tavalyi világszintű mélyrepülése után idén folytatja globális terjeszkedését a FlixBus. A gyorsan növekvő tech-mobilitási cég sikeres üzleti modelljének köszönhetően regionális buszpartnereivel együttműködve mára piacvezető távolsági buszhálózatot épített ki Európában és a második legnagyobb szereplővé lépett elő az USA-ban. A vállalat egy nyár elején bejelentett 650 millió dolláros befektetést felhasználva meglévő érdekeltségei mellett új piacokon is további növekedést tervez, ennek részeként 2021 második felében piacra lép Oroszországban és Brazíliában is.

Nagyok találkozása: Oroszország is a hálózatban

A pandémiából való kilábalás jegyében zajló 2021-es év egyik legnagyobb dobását a zöldek szempontjából kétségkívül az orosz piacon való bemutatkozás jelenti. A mostani keleti irányú terjeszkedést a balti államokban alapozta meg a FlixBus, ahol még 2020 nyarán kezdte el szolgáltatását a vállalat. Az oroszországi piacra lépés első szakaszát a nemzetközi összeköttetések indítása fogja jellemezni. Az első ilyen útvonal, amely szeptember 3-tól válik majd elérhetővé az utazni vágyók számára, Szentpétervárt, Velikij Novgorodot és az észtországi fővárost, Tallinnt köti majd össze. Július közepén már egy belföldi útvonalat is tesztelt a FlixBus Oroszországban, ami most szintén az ajánlat részévé válik.

Zöld utazás Brazíliában, magas minőségi sztenderdekkel

Ezen kívül a mobilitási cég autóbuszai még az idén egy újabb földrészen, Dél-Amerikában, ezen belül is a világ egyik legnagyobb közlekedési piacával rendelkező Brazíliában is megjelennek a tervek szerint. Ezzel a FlixBus lehet az egyik első olyan globális szereplő, amely Brazíliában egyszerű, megfizethető és kényelmes távolsági buszos szolgáltatást nyújt majd az ország buszpiacának megnyitását követően. A vállalat először a legnagyobb városok – például Rio de Janeiro és Sao Paulo – összekötését tervezi, ezt követően pedig szeretne tovább terjeszkedni és országszerte elérhető hálózatot létrehozni.

A FlixBus Brazíliával nem csak egy új országot, de egy új kontinenst is felvesz repertoárjába

További bővítések Európában és az USA-ban

Idén júniusban a FlixBus anyacége, a FlixMobility bejelentette frissen lezárt befektetési körét, amelynek keretében több, mint 650 millió dollárhoz jutott a cégcsoport. Ezt az összeget a FlixBus és FlixTrain meglévő, illetve újabb piacokon történő terjeszkedésére fordítják majd, egy jelentős rész pedig a globális növekedést hivatott támogatni.

André Schwämmlein, a FlixBus alapítója és ügyvezető igazgatója elmondta: „Világszerte, minden országban látunk lehetőséget megfizethető és fenntartható mobilitási megoldásaink számára. Különösen a feltörekvő országokban, mint Brazília vagy Törökország – ahol 2019 óta vagyunk jelen – az emberek mobilitása gyorsan nő. Annak érdekében, hogy a növekvő igényeiket fenntartható módon elégítsék ki, fontos, hogy közösségi közlekedési módok vonzó hálózatát alakítsuk ki. Mivel a távolsági busz az egyik legklímabarátabb utazási mód, a nagyobb kínálat jelentősen hozzájárul az közlekedés fenntarthatóbbá tételéhez.

Fotók: FlixBus

Címkék