Magazin

Egyre közelebb a Volánbusz legújabb háromtengelyes Volvóinak átadása

Miközben folyamatosan érkeznek hazánkba a Volánbusz Zrt. által beszerzett vadonatúj, elővárosi kialakítású (M3/II osztályú) háromtengelyes Volvo 8900 LE autóbuszok, hamarosan megkezdődhet az 50 járműből álló, nettó 4 171 281 500 forint értékű flotta átadása is, az első példányok ugyanis információnk szerint már a magyar forgalmi rendszámukat is megkapták. 

Az aktuálisan szállítandó félszáz darabos széria legelső tagjai november első napjaiban futottak be a Volvo Hungária Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. telephelyére, és úgy tudjuk, hogy várhatóan még ebben a hónapban a teljes flotta megérkezik a Volvo Buses lengyelországi gyáregységéből. A járművek átadásra való felkészítése folyamatosan zajlik az importőr budapesti kirendeltségében. A teljes állományt a Volánbusz korábbi közlése szerint még az idén birtokba veheti az utazóközönség – az eredeti szállítási ütemterv szerint egyébként a flotta utolsó példányait legkésőbb 2022. január 5-ig kellene átadnia a megrendelőnek.

Az SWR-551-600 rendszámtartományba sorolt, nettó 83,5 millió forint darabonkénti vételárú háromtengelyes autóbuszokból a Volánbusz az ország nyugati és keleti régiójában 20-20-at, míg a középsőben 10-et tervez forgalomba állítani. Az általunk már korábban ismertetett elosztási tervezet szerint Pest megyébe, egészen pontosan a kelet-pesti forgalmi üzemhez 10 példány kerül majd a 14,8 méter hosszú, összesen 111 fő befogadására alkalmas, 53+1 ülőhellyel szerelt, nagy forgalmú elővárosi és regionális vonalakra szánt járművekből. Az ország nyugati részében forgalomba álló autóbuszokból 5 kocsi kerül a győri, 4 a komlói, 3-3 a kaposvári és a tatabányai, 2-2 a szombathelyi és a nagykanizsai, egy pedig a siófoki forgalmi üzemhez. A keleti régióba érkező 20 háromtengelyes közül 4-et Miskolc, 3-3-at Nyíregyháza és Szolnok, 2 kocsit Mátészalka, 1-1 autóbuszt pedig Ózd és Kazincbarcika kapna a tervek szerint. A fennmaradó 6 kocsi a régió déli részének közlekedését erősítené, 2-2 darab várhatóan Békéscsabára és Bajára, 1-1 pedig Gyulára és Kiskunhalasra kerül.

Címkék