Kitekintő

Átadták az első szériát az MCV eVoRa rövidebb változatából

Négy darab vadonatúj helyközi kivitelű MCV eVoRa autóbuszt vett át a közelmúltban a norfolki (Anglia) székhelyű Sanders Coaches családi vállalkozás. Az alacsony belépésű Volvo B8RLE alvázra szerelt járművek érdekessége, hogy – túl azon, hogy a buszok a neves magyar formatervező, Őrsi Ferenc keze munkáját dicsérik – típuscsaládjuk új, 10,8 méteres verziójának első példányai.

Az MCV komótos, de megfontolt léptekkel építgeti pozícióit az Egyesült Királyságban a Volvo kiemelt karosszáló partnereként. A szigetország piacán kínált egyszintes városi modellje, az eVoRa mostanáig csak 12,1 méteres hosszváltozatban volt elérhető, az új variáns érkezésével tehát lefelé bővült az egyiptomi buszgyártó termékskálája, amelyet az eVoRán kívül annak városi emeletes változata, az eVoSeti, valamint a korábban 523-as kódszámon emlegetett távolsági modell, az ugyancsak magyar formatervű eVoTor tesz teljessé. A Sanders Coaches részére július folyamán leszállított 10,8 méter hosszú buszok elsősorban regionális forgalmat bonyolítanak le a környék tengerparti falvait és városkáit – Wells-next-to-Sea, Blakeney, Weybourne, illetve Sheringham és Cromer – felfűző járaton.

A rövid tengelytávú kivitel jóval fordulékonyabb az alapváltozatnál

A 2-0-0 ajtóképletű, a menetirány szerinti jobb oldalon vészkijárattal szerelt járművek 38 ülő- és 46 állóhellyel rendelkeznek. Valamennyi utasülés hárompontos biztonsági övvel ellátott, és minden üléspárhoz USB-csatlakozó tartozik.

Charles Sanders, az 1975 óta működő Sanders Coaches ügyvezető igazgatójának elmondása szerint a menetrend szerinti- és gyermekszállító járatok üzemeltetése mellett buszok bérbeadásával is foglalkozó cége a helyi forgalmazó által nyújtott műszaki támogatás színvonala és a járművek magas maradványértéke miatt döntött ismét a Volvo műszaki alapok mellett. A vállalkozás 90 darabos flottájának jelenleg közel fele Volvo gépészetre épülő autóbuszokból áll, szeptember elején pedig várhatóan újabb két kocsi érkezik a társaság kötelékébe.

Fotók: Volvo Buses UK

Címkék