Magazin

Elektromos MAN Lion’s City E érkezett Kaposvárra

Értesüléseink szerint a napokban megérkezett Kaposvárra az a tisztán elektromos hajtású MAN Lion’s City 12 E, amely a Zöld Busz Program demonstrációs mintaprojektjének részeként egy hónapon keresztül fog a városban szolgálatot teljesíteni. Az MAN Electrifying Europe néven futó roadshowja keretében Európa több országában is megfordult, 2020-as évjáratú, címlapképünkön is látható bemutatóbusz legutóbb Ausztriában, Oroszországban és Litvániában vendégszerepelt egy-egy tesztfutás erejéig. A német gyártó villanybusza most először kap lehetőséget, hogy bizonyítson a kormányzati program előkészítő projektjében.

A BM Heros közreműködésével a Zöld Busz Mintaprojekt kaposvári állomására érkezett 12,2 méter hosszú elektromos „városi oroszlánt” várhatóan napokon belül, már a jövő héten birtokba veheti a helyi utazóközönség a somogyi megyeszékhely helyi viszonylatain. A már bevett gyakorlat szerint a tesztfutás ideje alatt a jármű ezúttal is díjmentesen szállítja majd az utasokat.

A autóbuszt a kategóriában kiemelkedően nagy kapacitású energiatároló egységekkel szerelték. A hat egyeségből álló, 480 kWh összkapacitású nikkel-mangán-kobalt-oxid (NMC) kémiát használó Northvolt akkupakkal ellátott modell az üzemeltetési körülményektől függően 200-270 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel, mindezt az akkumulátorcsomag teljes kapacitásának 80%-ának, azaz 384 kWh óra felhasználásával. Ezt a hatótávot egyébként az év bármely szakaszában garantálja a gyártó az energiatárolók teljes élettartama során.

Mint azt már többször megírtuk, a négyhetes tesztprogram során a protokoll szerint hetente kétszer 200 kilométert, háromszor 150 kilométert, egyszer pedig 100 kilométert kell minimálisan megtenni naponta a projektben részt vevő autóbuszoknak. Ezt követelményt az MAN ígérete alapján az autóbusz várhatóan gond nélkül tudja majd teljesíteni. Az akkupakk CCS rendszerű plug-in töltőberendezéssel, 100 kW teljesítményű töltéssel kevesebb mint 4 óra alatt feltölthető, 150 kW-os maximális töltési teljesítménnyel pedig ez az időtartam tovább csökkenthető. Az jármű mozgatásáról egy 160 kW névleges- és 240 kW csúcsteljesítményű központi villanymotor gondoskodik.

A német cégóriás első sorozatgyártású elektromos busztípusával megtehető kilométerek kapcsán külön érdekességként érdemes megjegyezni, hogy nemrégiben egy Lion’s City 12 E  elismerésre méltó hatótáv-rekordot állított fel; az autóbusz nem kevesebb mint 550,8 kilométert teljesített egyetlen feltöltéssel valós forgalmi használatot szimuláló, utcai körülmények között.

A teljes hosszban alacsonypadlós,  88 fő befogadására alkalmas kaposvári  tesztjármű fedélzetén fahatású padlóburkolat, szálcsiszolt kapaszkodók, valamint 35 darab fix rögzítésű utasülés – melyekből 12 padlószintről elérhető – fogadja az utazókat. A 2-2-2 ajtóképletű autóbuszt elöl bolygó-, középen és hátul pedig lengő-toló mechanikájú utasajtókkal szerelték. Az autóbuszban a menetirány szerinti jobb oldalon kialakításra kerül egy peronrész is a kerekesszékkel vagy babakocsival utazók számára háttámlával, védőkorláttal és biztonsági rögzítő hevederrel ellátva.

Fotók: MAN SE

Címkék