Magazin

Omnibus Hungária: saját kockázatra készültek a BKK-kék eCitarók

A hétvégén bejárták a magyar internetet azok a fényképek, amelyek még június elején szivárogtak ki a Daimler Buses mannheimi gyárából. A felvételeken összeszerelés alatt álló, a Budapesten használt világoskék flottaszínre fényezett Mercedes-Benz eCitaro villanybuszok láthatók, a járművek rendeltetési helyét jelző bilétán pedig a sokatmondó “Hungary” felirat szerepel. Ez még önmagában nem lenne probléma, csakhogy azon a közbeszerzésen, amely keretében ilyen buszok érkezhetnének a fővárosba, hivatalosan még nem is hirdettek győztest. Az eset kapcsán megkerestük a csillagos márka hazai képviseletét ellátó Omnibus Hungária Kft.-t, hogy megtudjuk, miként lehetséges, hogy a nyilvánvalóan a magyar fővárosba szánt buszok már jóval az eredményhirdetés előtt a gyártósoron vannak. Alább olvasható az Omnibus Hungária és partnere, az Inter Traction Electrics Kft. (ITE) portálunk részére megküldött hivatalos közleménye a témával kapcsolatban, melyet változtatás nélkül közlünk.

Budapestre szánt Mercedes-Benz eCitaro villanybuszok a Daimler Buses mannheimi szerelőcsarnokában

Az Inter Traction Electrics Kft. és az Omnibus Hungária Kft. nevében szeretnénk jelezni, annak kapcsán, hogy július 18-án megjelent egy írás, hogy milyen villanybuszok érkeznek a Volánbuszhoz, ez az írás azonban téves következtetéseket von le egy Facebook oldalon olvasható, téves ismeretekkel rendelkező posztból kiindulva. Téves ugyanis az az állítás, hogy a Volánbusz által kiírt közbeszerzésnek már megvan a nyertese, ugyanis a tender még folyamatban van. A hivatkozott fotók sem támasztják ezt alá, mivel bevett gyakorlat, hogy a pályázók sok esetben ilyen rövid átfutású közbeszerzések esetén saját kockázatra megkezdik a gyártást vagy megrendelik az értékesíteni kívánt autóbuszokat, ugyanis másképp nem lehetséges teljesíteni a szűkre szabott szállítási határidőt. Vállalva persze annak a jelentős kockázatát, hogy amennyiben más nyeri a kiírást, vagy a tendert eredménytelennek minősítik, készletre gyártotta a járműveket, amelyeket jó esetben később értékesíthet.

Úgy hírlik, hogy a buszok elsőként az ősszel esedékes Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, illetve a Nemzetközi Természetvédelmi és Vadászati Kiállítás látogatóit szállítják majd

Fontos szempont az is, hogy a nagy gyártóknál az elmúlt időszakban rendkívüli módon megnőtt a gyártási idő a logisztikai csatornák lassulása, a beszállítók teljesítésének bizonytalansága, valamint a nagyszámú megrendelések miatt. Ráadásul a gyártóműveknek immár nem csak a dízel, hanem az elektromos hajtású autóbuszok sorozatgyártására is koncentrálniuk kell, amely tényező szintén nem rövidíti az egy-egy flottára kalkulálandó szállítási határidőt.

Ha valakinek netán kétsége lett volna a buszok rendeltetési helyét illetően

A fenti körülmények mellett az előre való megrendelésben az is szerepet játszott, hogy hazánkban rövid- és középtávon nőhet a kereslet az elektromos autóbuszok iránt, többek között ezért adott megbízást 40 db Mercedes-Benz eCitaro gyártására az Omnibus Hungária Kft. és az Inter Traction Electrics Kft. stratégiai együttműködésük keretében. Ennek hátterében tehát nem kizárólag a Volánbusz tender áll, a saját kockázatra történő megrendelés megfelelő készletet biztosíthat a jövőbeli igények kiszolgálására, de akár a hosszabb gyártási idő kompenzálására is.

Hangsúlyozzuk tehát, hogy a járművek gyártása és a közeljövőben elkezdődő szállítása  továbbra is egyedül a két fent említett cég kockázatára történik.

Címkék