Kitekintő

Újabb chilei megrendelést húzott be a Volvo és a Marcopolo

A tavalyi év második felében átadott 120 darab szóló kocsi után ezúttal 200 darab csuklós autóbuszt szállít a chilei főváros, Santiago, ezen belül is a Subus Chile SA közlekedési vállalat részére a Volvo Buses dél-amerikai kirendeltsége. Az új járművek a Volvo 7,7 literes motorral szerelt népszerű farmotoros alvázcsaládjának nálunk kevésbé ismert, alacsony belépésű csuklós változatára (B8RLEA) épülnek, a svéd alapokra háromajtós Marcopolo Gran Viale BRT felépítmény kerül. A szállítások 2020 második negyedévében kezdődtek, és a tervek szerint folyamatosan zajlanak majd az év folyamán.

A Volvo B8RLEA alváz Dél-Amerikán kívül főként Ausztráliában számít kedvelt technikai alapnak

Az összesen 180 személy szállítására alkalmas új csuklós autóbuszok a naponta közel 6,2 millió utast kiszolgáló Red Metropolitana de Movilidad (tavaly márciusig Transantiago) hálózaton közlekednek majd, a portálunk rendszeres olvasói számára már jól ismert santiagói piros-fehér flottaszínben. A chilei fővárosban szolgáló, összesen mintegy 6200 autóbuszból a mostani szállítmányt is beleszámítva immár 2850 kocsi épül Volvo technikára (ebből 1250 a Subusnál közlekedik), ezzel a svéd cégóriás a helyi járműpark meghatározó főegység-gyártójának számít. A buszokba épített 350 lóerős (257 kW), 1400 Nm csúcsnyomatékú dízelmotor az Euro 6-os környezetvédelmi norma előírásait is teljesíti, ami nem számít magától értetődőnek Latin-Amerikában, a magas hegyek által körülvett chilei fővárosban viszont megkövetelik a környezetet kevésbé szennyező erőforrások használatát. Az új járművek megkapják a sebességkorlátozó automatikával kiegészített, GPS-alapú Zone Management rendszert is, amelynek segítségével előzetesen, központilag beállítható a buszok kiemelten balesetveszélyes útszakaszokon elérhető végsebessége. A rendszert 2018-ban sikeresen vezették be a minden BRT-rendszerek őshazájának számító brazíliai Curitibában, azóta pedig a dél-amerikai kontinensen értékesített valamennyi Volvo haszongépjármű alapfelszereltségének részévé vált. A buszokhoz szintén elérhető lesz a Volvo Fleet Management System nevű flottakövető szolgáltatás és a járművezető munkáját biztonsági és gazdaságossági szempontból is segítő I-Coaching funkció.

A mostani megrendeléssel együtt a Marcopolo karosszériás santiagói autóbuszok száma meghaladja az 1800-at

A buszok felépítményét ezúttal is a brazil Marcopolo szállítja, amely független karosszálóként egyelőre kevésbé érezte meg a koronavírus-világjárvány okozta gazdasági visszaesést. A Subus részére készülő 200 darabos széria tagjait a kolumbiai Cotában található gyáregységben karosszálják, az alvázak Svédországból érkeznek. A Marcopolo jelenléte hagyományosan erős Santiagóban, a dél-amerikai piac meghatározó szereplői közé számító buszgyártó nemrég Mercedes-Benz alvázon is jelentősebb mennyiséget – 240 darab új autóbuszt – szállított a chilei főváros számára.

Fotók: Volvo Buses

Címkék