Kitekintő

A berlini InnoTrans 2022 kiállításon lesz látható először az új VDL Citea

Az idén szeptember 20. és 23. között Berlinben megrendezésre kerülő InnoTrans 2022 szakkiállításon végre élőben is megtekinthető lesz a részben kompozit karosszériás, már az alapoktól kezdve elektromos hajtáslánc köré tervezett újgenerációs VDL Citea. A holland buszgyártó városi típuscsaládjának új nemzedéke számítógépes látványtervek és útszéli kémfotók formájában ugyan már tavaly májusban bemutatkozott, sőt, azóta formatervezési díjakat nyert és számottevő előrendelés-állománnyal is rendelkezik, ám fizikai valójában most először lesz csak látható a nagyközönség számára. 

A VDL portálunk részére eljuttatott rövid közleménye szerint a vadonatúj típuscsaládot a Citea LF-122 típusjelű, 12,2 méter hosszú, teljes hosszban alacsonypadlós szóló variáns képviseli majd Berlinben. Alex de Jong, a holland buszgyártó üzleti menedzsere szerint a típus utaskapacitása, hatótávolsága és fenntartási költségei is kompromisszummentes üzemeltetést tesznek lehetővé, így véleménye szerint immár nincs ok arra, hogy egy szolgáltató ne lokálisan zéró emissziós autóbuszt válasszon városi használatra.

A kétévente tartott berlini InnoTrans alapvetően vasúti és közlekedéstechnológiai témájú rendezvény, de rendszeresen szerepet kapnak rajta az autóbuszok is, amelyek idén egy különálló, Bus display névvel illetett szabadtéri területen vonulnak majd fel.

A címlapkép illusztráció, forrás: VDL Bus & Coach

Címkék