Kitekintő

Százötven vadonatúj busszal pótol vonatot a Német Államvasutak július közepétől

Gondosan megtervezett koncepció alapján kezdi meg a  Deutsche Bahn júliusban Németország legforgalmasabb vonalának, a Frankfurt/Main és Mannheim közötti, úgynevezett RiedBahn általános felújítását. Az öt hónapos felújítás ideje alatt, melynek megkezdését a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság utánra időzítették, a 70 kilométeres szakasz utasforgalmát részben terelő útvonalakon, illetve Worms és Mainz, valamint Darmstadt viszonylatokon 150 vadonatúj szóló és csuklós autóbusszal biztosítja a vasúttársaság. Ez idő alatt a távolsági vonatforgalom csupán egyharmada esik majd ki a szolgáltatásból.

A RiedBahn általános felújítása az első állomása annak a 2030-ig tartó nagyszabású rekonstrukciós programnak, melynek részeként a 33 400  vonalkilométeres német vasúti hálózat 40 legforgalmasabb és leginkább igénybe vett vasúti folyósóját újítják fel mintegy 4200 kilométeren. A német vasúti pályahálózaton naponta fordulnak elő fennakadások, egyrészt a hálózat állapota, másrészt pedig a folyamatosan zajló pályafelújítások okán.

A beruházások volumenét jól mutatja, hogy a német IC és ICE szerelvények több mint felének közlekedését érinti valamilyen rekonstrukciós munkálat. A 2030-ig megvalósuló felújításokkal a társaság reményei szerint megvalósulhat a 80% feletti pontosság is, ami még mindig 13%-kal marad alatta az ÖBB által felmutatott 93%-os pontosságnak. 2027-ig Németország nagyságrendileg 17 ezer milliárd forintnak megfelelő eurót fog infrastrukturális beruházásokra költeni, de a Deutsche Bahn szerint ahhoz, hogy a német vasút valóban megbízható és versenyképes legyen, ennek az összegnek a duplájára lesz szükség. Emellett a DB 2030-ig 19 milliárd eurót (több mint 7000 milliárd forintot) költ vasúti járművek és 900 millió eurót (334 milliárd forintot) autóbuszok beszerzésére.

A RiedBahn vonal általános felújítására 500 millió eurót, átszámítva 186 milliárd forintot fordít a vasútársaság, melynek részeként 1200 vezérléstechnikai elemet, 152 váltót, 120 kilométernyi vágányt, 140 kilométernyi légvezetéket, 265 ezer vasúti betonaljat, 380 ezer tonnányi ágyazati zúzottkövet, valamint több mint 15 kilométernyi zajvédő falat és négy vasúti átjárót cserélnek ki, illetőleg újítanak fel. A beruházás részeként 20 vasútállomás is megújul.

A vonatpótlásról maga a DB fog gondoskodni, mégpedig a nemrégiben megalapított, kifejezetten csak az ilyen szolgáltatásokat végző leányvállalatán, a DB SEV GmbH-n keresztül. A vasúttársaság Riedbahn felújítása kapcsán ítélte oda először közvetlenül saját érdekeltségének a szolgáltatást, azaz most először döntött úgy, hogy nem ír ki közbeszerzést és nem bíz meg magántársaságokat a feladat ellátásával. A céget a német állami vasúttársaság regionális buszközlekedésért felelős részlege, a DB Regio Bus és maga a DB azért hozta létre, mert a vasúttársaságnak elege lett az egyes magánvállalkozások kritikán aluli vonatpótló szolgáltatásaiból.

A DB SEV a DB Regio Bus partnerein keresztül 150 busszal fogja a vonal kieső vonatforgalmát napi 15 000 utas számára biztosítani. A szolgáltatásba a Deutsche Bahn és az MAN Truck & Bus között 2022 tavaszán létrejött, 940 darabos keretszerződésből lehívott, vadonatúj, hibrid modullal ellátott MAN Lion’s Intercity LE, illetve Lion’s City autóbuszokat vonnak be. A felújítás ideje alatt 5-15 percenként közlekedő alacsony belépésű és alacsonypadlós, kifejezetten az ilyen feladatokra vásárolt járműveket valós idejű utazási információkat megjelenítő utastájékoztatási rendszerrel, USB-töltőpontokkal, Wi-Fi-vel és extra tárolóhelyekkel is felszerelték, s 26 Lion’s Intercitybe toalett is került.

Címkék