Utazás

BudapestGO: már közel 200 agglomerációs településről lehet utazást tervezni

További helyszínekkel bővült a BudapestGO applikációban elérhető címek listája, így már közel 200 településen lehet utazást tervezni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) alkalmazásában – közölte portálunkkal a fővárosi közlekedésszervező cég. Mint írják, a társaság fejlesztésének köszönhetően napi több százezer, a főváros és az agglomeráció között ingázó ügyfél számára válik elérhetővé a háztól házig tervezés az alkalmazásban.

Budapest szempontjából kiemelt jelentőségű az agglomerációban élők és onnan a fővárosba közlekedők közösségi közlekedésének fejlesztése, ezért a BKK februártól még egyszerűbbé teszi számukra az utazást a BudapestGO-ban. Az alkalmazásban elérhető helyszínek listája további agglomerációs településekkel bővült, így immár összesen 192, a főváros vonzáskörzetében fekvő településről lehet utazást tervezni. Ebben nagy segítséget jelent, hogy alkalmazásban a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz járatai is valós időben megjelennek, továbbá a háztól-házig történő tervezéshez szükséges gyalogos közlekedés útvonalát is pontosan megjeleníti az applikáció. A BKK elmondása szerint a fejlesztés több százezer ügyfelük számára jelent napi szinten utazástervezési és valós idejű járatinformációs lehetőséget, így az agglomerációban élők számára is kiszámíthatóbbá válik a közlekedés.

Havi 4 millió megtervezett útvonal

A BKK beszámolója szerint a BudapestGO hónapról hónapra egyre népszerűbb. Az alkalmazást aktívan használók száma átlagban havi 1,2 millió, összesen pedig már 1,8 millióan regisztráltak és több mint 4,4 millióan töltötték le az applikációt. Az alkalmazásban havonta 4 millió, a bevezetése óta pedig összesen 60 millió útvonalat terveztek a közösségi közlekedők. A BKK applikációja idén februárban ünnepli a második születésnapját, a társaság pedig arra is büszke, hogy a BudapestGO huszonegy pályázat közül elnyerte az „Év applikációja” díjat a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett „Év honlapja” pályázat keretében.

Címlapkép: BKK

Címkék