Kitekintő

Összesen 248 darab nullemissziós buszt szállít Lyonba és Genfbe a Hess

Jelentős darabszámú üzleteket hozott tető alá a közelmúltban a Hess, amely két tendergyőzelem eredményeként Lyonba 127, Genfbe pedig 121 darabot szállít a lighTram sorozat csuklós, illetve duplacsuklós modelljeiből a következő négy év során. A két megrendeléshez összesen 241 darabos opciós mennyiség is tartozik, amit 2030-ig hívhatnak le az ügyfelek. Az aláírt megállapodások mindkét esetben magukban foglalják a buszok üzemeltetéséhez szükséges elektromos infrastruktúra kiépítését is.

Jól alakulnak a dolgok mostanság a Hess háza táján, amely a gyarapodó és hosszú távon munkát biztosító rendelésállományának köszönhetően mind a svájci, mind pedig az új portugál üzemében bővítéseket hajt végre. A cégcsoport által foglalkoztatottak száma így körülbelül 800 főre emelkedik, ebből mintegy 40 új munkahely a jelenleg mintegy 420 dolgozóval működő bellach-i (Solothurn kanton, Svájc) központban jön létre, elsősorban a diagnosztika, a gépészet, az automatizálás és a szoftverfejlesztés területén. Ezen kívül a termelés bővítését és optimalizálását célzó szerkezeti intézkedésekre is sor kerül az elkövetkezendő hónapokban.

Egy korábban leszállított Hess lighTram 19 DC csuklós trolibusz Lyonban (Fotó: Carrosserie Hess AG)

A svájci buszgyártó egyik legnagyobb közelmúltbeli megrendelése a franciaországi Lyonból érkezett. Amint azt korábban megírtuk, a városban a Hess trolibuszai veszik át a formai szempontból még ma is futurisztikus, ám valójában több, mint húszéves fejlesztésnek számító Irisbus Cristalis trolibuszok helyét; a most szállítandó újabb példányok a 2021 februárja óta szolgáló 34 kocsi mellé érkeznek. Az eddig átadott példányok főként a helyi C13-as vonalon közlekednek, amelyet naponta több, mint 27 ezer utas vesz igénybe. Ezt a viszonylatot 2024 tavaszától kizárólag a Hess új trolibuszaival adják majd ki, amelyek napi futásteljesítményük akár 40%-át is a felsővezetékes szakaszokon kívül, önjáró üzemmódban teszik majd meg. Jövő szeptembertől a C11-es vonalon is a svájci gyártó járművei válnak egyeduralkodóvá. Bár a város felsővezeték-hálózatát is bővítik, az új trolibuszok a menet közben tölthető vontatási akkumulátoraiknak köszönhetően a korábbinál több útvonalon válthatnak ki dízelüzemű típusokat is, összhangban helyi politikai vezetés törekvéseivel, amely 2026-ig teljesen száműzné Lyon útjairól a belső égésű motoros autóbuszokat.

Genfben a helyi közlekedési vállalat, a Transports publics genevois (TPG) 2030-ra kizárólag elektromos hajtású járművekből álló buszparkot szeretne felállítani. A terv megvalósításában kulcsszerepet szánnak a most megrendelt csuklós, illetve duplacsuklós Hess villanybuszoknak (címlapképünkön), amelyek első példányai várhatóan 2025-ben jelenhetnek meg a város útjain. A járművek töltése a végállomásokon, illetve egyes meghatározott megállóhelyeken telepített gyorstöltők segítségével történik. A folyamat alkalmanként mindössze néhány másodpercet vesz majd igénybe, minimalizálva az állásidőt. A szükséges infrastruktúrát itt a Hitachi Energy szállítja majd a svájci buszgyártó alvállalkozójaként, amely ily módon teljes, kulcsrakész rendszert biztosít a megrendelőnek.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Hess már tavaly decemberben bejelentett Lyonból, illetve Genfből elnyert megrendeléseket, a beszámolók akkor rendre 80, illetve 119 járműről szóltak. A Hess mostani sajtóanyagából nem derül ki egyértelműen, hogy teljesen új megállapodásokról, vagy pedig a korábban lehívott szériák darabszámának kibővítéséről van szó.

Címlapkép: Carrosserie Hess AG

Címkék