Kitekintő

Újabb 150 King Long autóbusz indult útnak Ciprusra

Tovább erősíti egyik legfontosabb európai hídfőállását a King Long. A kínai buszgyártó közösségi oldalán jelentette be, hogy újabb 150 autóbuszt indított útnak Ciprusra, amelyeket Hsziamen kikötőjében hajóztak be.

A tisztes darabszám ellenére a gyártó két fényképen kívül egyelőre nem közölt konkrétumokat a legújabb szállítmány mibenlétéről, annyi azonban már ezekből is látszik, hogy a kontingens alapvetően kétféle, Euro 6-os dízelmotorral szerelt típusból tevődik össze. A flottát normálpadlós, elővárosi-helyközi kivitelű buszok és alacsony belépésű, 9 méteres városi midibuszok vegyesen alkotják – utóbbiak már a King Long termékeinek legújabb arculatát képviselik. A Cipruson érvényes bal oldali közlekedési rendnek megfelelően jobbkormányos kivitelű járművek a Nicosia és Lárnaka térségében szolgáltató – és nem mellesleg a King Long visszatérő vásárlójának számító – Cyprus Public Transport (CPT) társaság színtervét viselik, bár a szokásos kék helyett ezúttal narancssárga frontrésszel.

A King Long először 2008-ban szállított autóbuszokat Ciprusra. Két évvel később, 2010 szeptemberében már egy 70 darabos megrendelést teljesített ugyanitt a kínai buszgyártó, 2020-ban pedig újabb 200 autóbuszt szállított a szigetországba (a mostanihoz hasonló vegyes elosztásban, ugyancsak a Cyprus Public Transport részére), így jelenleg a helyi piac meghatározó szereplői közé tartozik.

Fotók: King Long

Címkék