Magazin

A Volánbusz egy eCitaróval készül a Kutatók Éjszakája egri rendezvényére

A Kutatók Éjszakája egri rendezvényén a Volánbusz a Technológiai és Ipari Minisztérium felkérésére egy Mercedes-Benz eCitaro villanybuszt állít forgalomba, amellyel az érdeklődők díjmentesen utazhatnak a rendezvényhelyszínek között.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén is szeptember utolsó hétvégéjén lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Egerben az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem épületeiben színpadi előadások, interaktív készségfejlesztő öko-játékok és koncertek várják az érdeklődőket reggeltől éjfélig. A Volánbusz a rendezvényre egy Mercedes-Benz eCitaróval készül, amely 2022. szeptember 30-án 9:30 és 19 óra között félóránként közlekedik a Líceum (Eszterházy tér 1.) és a Campus (Leányka u. 4.) között.

A járművön – a Technológiai és Ipari Minisztérium finanszírozásában – díjmentesen utazhatnak a kis és nagy kutatók. Az Egerben még nem ismert járműtípus könnyebb azonosítását a kijelzőn szereplő LIFE IP Kutatók Éjszakája Különjárat felirat segíti. Az autóbusz töltését a Mobiliti Volánbusz Kft. biztosítja a helyszínen. Az elektromos technológiával a társaság egri utasai hamarosan közelebbről is megismerkedhetnek: a Zöld Busz Program keretében – várhatóan jövő év elejétől – 6 darab BYD K9UD típusú elektromos szóló busz érkezik a város helyi közlekedésébe.

Címkék