Magazin

Magyarországon is bemutatkozik az új Scania Fencer típuscsalád

A Scania a vadonatúj Fencer termékvonallal jelentősen bővíti a Magyarországon elérhető városi és városközi autóbuszainak kínálatát – közölte portálunkkal a svéd gyártó hazai képviselete. A városi-elővárosi Citywide és a helyközi Interlink modellek nemrégiben bemutatott legújabb generációjához hasonlóan ez a típus is teljesen új platformra épül. Csúcsminőségű alvázával és hatékony Scania motorjaival a gyártó ígérete szerint kedvező áron kínál magas minőséget, nem kis részben a kínai Higer vállalattal fennálló gyártási együttműködésnek köszönhetően. Ez a párosítás a hazai üzemeltetők számára is megfontolandó alternatívává teszi az újdonságot.

A Higernél készülő Fencer sorozat révén a korábbinál kedvezőbb árfekvésű típussal is indulhat az elővárosi buszok mezőnyében a svéd gyártó

A tervek szerint idővel teljes, szerteágazó termékcsaláddá bővülő Fencer sorozatból elsőként az alacsony belépésű (low entry), városi-elővárosi forgalomra tervezett f1 típus angol piacra szánt, jobbkormányos változata mutatkozott be 2021 májusában, de már ekkor tudható volt, hogy hamarosan érkezik a balkormányos kivitel is a kontinentális üzemeltetők számára. Ezt tavaly novemberben a kezdetben a francia iskolabusz-piacot megcélzó f6 jelű normálpadlós (low decker), 3,4 méter magas, akár 63 utasüléssel is felszerelhető helyközi-távolsági modell követte, amely az f1-hez hasonlóan immár Magyarországon is elérhető. A kínálatot jelenleg 10,8 és 13,2 méter közötti hosszúságú kéttengelyes kivitelek alkotják, de már eldöntött tény, hogy a közeljövőben 13 és 15 méter közötti háromtengelyes, valamint 18 méteres csuklós autóbuszokkal (f18) is kiegészül a felhozatal, sőt, f9 kódnéven lesz emeletes variáns is. A svédek portfóliójára mostanában jellemző nagyfokú, részletekbe menő személyre szabhatóság ezzel nem ér véget, hiszen számtalan lehetséges ajtóelrendezésből is válogathatnak a potenciális vásárlók.

A Scania által kiadott gyári fotósorozaton az 1-2-0 ajtóképletű, elővárosi specifikációjú változat szerepel

Az új autóbuszok modern, mégis egyszerű formákból építkező stílusvilágát napjaink nagyvárosai ihlették a gyártó elmondása szerint. A tervezés során kiemelt szempont volt, hogy a jármű hogy ne csak újonnan, hanem a teljes élettartama alatt jól nézzen ki. „A Scania Fencer egy modern és attraktív autóbuszcsalád. Akárcsak a Touring autóbuszok, ez is a Scania és a Higer mérnökei közötti többéves együttműködés eredménye” – magyarázza Küzdy László, a Scania Hungária Kft. autóbusz értékesítője. „Egy gazdaságos, kedvező árú járművet hozunk forgalomba, amely a magyar autóbusz-üzemeltetők igényeihez igazítható.” A típus moduláris felépítése segít lerövidíteni a szállítási időt, a cserélhető alkatrészeknek köszönhetően pedig könnyen javítható.

Türkiz sávval szegélyezett hatalmas feketítések adnak már-már futurisztikus külsőt a bemutatóbusznak

A mai kor ízlését tükröző megjelenés fejlett technikai alapokkal párosul. A Fencer széria új platformra, a Scania K-sorozatú alvázcsaládjára épül, amelyet a gyártó elmondása szerint kezdettől fogva a jövőt szem előtt tartva terveztek. A hangsúlyt ezért a magas üzemidőre, és a korábbi modellekhez képest akár 21%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztásra helyezték. „A fogyasztás csökkenése elsősorban a motorok és a sebességváltók megnövelt hatékonyságának, a súlycsökkentésnek és a stop-start rendszer beépítésének köszönhető” – részletezi a fejlesztések hatását Küzdy László.

Egyszerű kialakítású, letisztult utastér. A hátsó traktusba vezető lépcső közvetlenül a második ajtó vonala mögött található

A vezetőfülke is továbbfejlesztésre került. A sofőrülés dőlésszöge fokozatmentesen állítható, akárcsak a műszerfal pozíciója, és minden szükséges kezelőszerv rugalmasan elhelyezhető. Az alvázon végrehajtott változtatások a járművezetők számára is jobb kezelhetőséget biztosítanak, a kisebb kanyarodási sugár könnyű manőverezést tesz lehetővé. A fedélzet hangulatához a jobb zaj- és rezgéscsökkentés, valamint a légkondicionálás is hozzájárul. A 2550 mm széles autóbuszok független mellső felfüggesztése az utasáramlást is megkönnyíti azáltal, hogy lehetővé teszi az utasfolyosó szélességének 900 mm-re növelését a jármű elejében, amely így könnyebben is takarítható, tisztítható.

A vezető munkahelye nincs túlbonyolítva, az igényes multikormány egy kategóriával feljebb is megállná a helyét

A Fencer sorozat variációs lehetőségeinek tárháza nem merül ki a felépítményeknél, a típuscsalád ugyanis hagyományos és alternatív hajtásláncok egész sorával lesz kapható. A kínálat a jól bevált 6,7, illetve 9,3 literes Scania DC07 és Scania DC09 jelű erőforrásokkal indul, amelyek kiviteltől függően 280-360 lóerő teljesítményt (206-265 kW) és 1200-1700 Nm csúcsnyomatékot adnak le. Mint minden Scania dízelmotor, ezek is működhetnek biodízellel vagy tiszta HVO-val, azaz hidrogénezett növényi olajjal, amellyel a CO2-kibocsátás akár 90%-kal is csökkenthető. A gázolajos erőforrások mellett a típus már most rendelhető sűrített földgázzal (CNG) vagy biogázzal (CBG) hajtott motorral is, a jövőben pedig hibrid és tisztán elektromos hajtáslánccal is bővülni fog a portfólió – utóbbi technikai bázisául a korábbi keresztmotoros N-sorozatot felváltó, szintén újgenerációs C-sorozatú alváz szolgálhat majd. Erőátviteli egységként hajtásmódtól függően 6+1 fokozatú ZF EcoLife 2 automata és/vagy 12+2 sebességes Scania Opticruise robotizált váltó áll rendelkezésre.

A megbízható és minőségi Scania gépészet kedvező árfekvésű karosszériával történő kombinálása a múltban már számos sikert hozott a svéd gyártónak

Az alacsony fogyasztáshoz a jelentősen csökkentett saját tömeg is hozzájárul. Maga az alváz két százalékkal, azaz több mint 100 kg-mal könnyebb a korábbinál. A megtakarítások ugyanakkor nem befolyásolják az egész megoldás robusztusságát. Épp ellenkezőleg, az első tengelyt megerősítették, így akár 8,2 tonnával is terhelhető. „Ez lehetővé teszi a buszok utaskapacitásának növelését és optimalizálja a súlyeloszlást, ami fontos a gázüzemű és a jövőbeni villamosított változatok esetében” – magyarázza Küzdy László. A súlycsökkentésben nagy szerepe van a kompozit elemek felhasználásával könnyített, 500 kg-mal kisebb tömegű karosszériának is.

Az alacsonyabb tömeg ugyanakkor nincs negatív hatással a biztonságra sem. A Scania Fencer napjaink kívánalmainak megfelelően aktív vezetéstámogató asszisztensrendszerek egész seregével van felszerelve, amelyek akár teljesen megelőzhetik a baleseteket. A veszélyeztetett úthasználókra (gyalogosok, kerékpárosok) vonatkozó ütközésfigyelés, a holttérfigyelő, az adaptív sebességtartó automatika, a fáradtságfigyelő és a fejlett vészfék egyaránt megtalálható az opciós listán.

A bemutatóbusz elöl és középen egyaránt lengőajtókat kapott, a kerekesszékes rámpa kézi működtetésű

A Scania a többi busztípusához hasonlóan a Fencer modellcsalád esetében is kiegészítő szolgáltatások széles skáláját nyújtja ügyfeleinek. A különböző karbantartási szerződések között szerepel a fuvarozó saját depójában történő szerviz lehetősége is. Tovább csökkenthetik a fogyasztást a járművezetők képzései, amelyek során megtanulják a jármű hatékonyabb kezelését. A támogatási és értékelési szolgáltatások lehetővé teszik a vezetési stílus összehasonlítását másokéval. A flottakezelést segítő szolgáltatások közé tartozik a Scania Zone alkalmazás is, amelynek segítségével az előre meghatározott városrészekben korlátozható az autóbusz legnagyobb elérhető sebessége a biztonság növelése és a fogyasztás további csökkentése céljából. Így például az is beállítható, hogy a maximális biztonság érdekében iskolák, kórházak és más kiemelt baleseti kockázatot jelentő létesítmények közelében a járművek maguktól, a vezető beavatkozása nélkül is lassítsanak.

A normálpadlós Scania Fencer f6 ezen a képen iskolabuszként szerepel, de nálunk normál helyközi-távolsági típusként is jó esélyekkel indul

A Scania Fencer autóbuszokra a hazai forgalmazó alapértelmezésben 24 hónapos vagy 150 000 kilométerre érvényes jótállást vállal. Értesüléseink szerint a Scania Hungária Kft. szeptember végére hivatalos típusbemutatót is szervez, ahol a szakmai sajtó képviselői élőben is megismerkedhetnek majd az újdonsággal. A típus novemberben a prágai Czechbus 2022 szakkiállításon is látható lesz. A Scania a TRATON-csoport tagjaként az elmúlt évben 88 930 tehergépkocsit, 4436 autóbuszt, valamint 11 786 ipari és vízi hajtásrendszert értékesített.

Fotók: Scania

Címkék