Magazin

Csodálatos Ikarus buszokkal várja látogatóit a hétvégén a Közlekedési Múzeum

2022. augusztus 27-én és 28-án ismét az Ikarus autóbuszok rajongóinak kedvez a Közlekedési Múzeum, amelynek Ikarus MiniFeszt nevű rendezvényén a kiállított különleges veterán járművek mellett szakmai beszélgetések, interaktív tárlatvezetések és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket Kőbányán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

Amint az a Közlekedési Múzeum portálunk részére eljuttatott közleményéből kiderül, a tavalyi nagy siker után idén nyár végén is megrendezésre kerül az Ikarus MiniFeszt elnevezésű program. Augusztus 27-én és 28-án (azaz most szombaton és vasárnap) 10 és 18 óra között a magyar buszgyártás talán legmeghatározóbb képviselőjének különleges járműveit láthatják az érdeklődők Kőbányán, az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában.

A programra a BKV Zrt.-től, Miskolc Városi Közlekedési Zrt.-től és magánszemélyektől is érkeznek majd korhűen felújított buszok. A múzeum saját tulajdonú járművei közül az intézmény nemrégiben restaurált Ikarus 66-os, azaz „faros” autóbusza mellett megtekinthető lesz az Ikarus 211-es és a 311-es modellek egy-egy képviselője is, ezen kívül most láthatja majd először a nagyközönség a Ikarus 256 autóbuszát, melyet a tejes restaurálás jelenlegi fázisában lehet majd tekinteni. A kétnapos programban továbbá szerepelnek interaktív tárlatvezetések, ahol a látogatók mások mellett megismerhetik a múzeum gyűjteményéből kiállított, 1926-ban készült Ford T-modellt és ellátogathatnak egy igazi hidegháborús bunkerbe is. Emellett szakmai beszélgetéssel, a legkisebbeket pedig érdekes gyerekprogramokkal, például kitűző- és tetoválás készítéssel várják a szervezők.

A különleges Ikarusok mellett a látogatók megtekinthetik a múzeum “Volt egyszer egy Északi… a történet folytatódik” és a “Meg nem épült Budapest” című időszaki tárlatait is. A fesztivált ezen kívül összesen 40 méternyi vasúti terepasztal is színesíti majd, amely a rendezvény után is látható lesz az Északi Járműjavítóban egészen szeptember 4-éig. Az eseményen az időszaki kiállításra váltott, adott napra érvényes belépőjeggyel lehet részt venni, amely online formában erre a linkre kattintva vásárolható meg.

Fotók: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum

Címkék