Kitekintő

Golden Dragon autóbuszok érkeztek a pakisztáni Pesavar BRT-hálózatára

Jól alakul a 2022-es esztendő is külföldi eladások szempontjából a Golden Dragon számára. A kínai buszgyártó nemrég egy újabb, ezúttal 62 darabos szériát indított útnak rendeltetési helye, a pakisztáni Pesavar felé. Az afgán határ közelében, több fontos közép-ázsiai kereskedelmi útvonal találkozásánál fekvő, mintegy kétmillió lakosú város évezredes múltra tekint vissza, az elmúlt években pedig komoly erőfeszítéseket tesz közösségi közlekedésének fejlesztésére.

A pesavari Golden Dragon buszok az MAN városi típusainak előző generációját idézik

A kínai buszgyártó összesen 220 darab plug-in hibrid hajtásrendszerű jobbkormányos városi autóbuszt szállít a pesavari BRT-hálózatra. A 12 méteres szóló és 18 méter hosszú csuklós járművek nagy része már forgalomba is állt, a teljes flotta üzembe helyezését követően pedig naponta 340 ezer utas veszi majd igénybe az új buszokat, amelyek a tervek szerint mintegy 400 kilométert tesznek meg naponta. A szóló kocsik mind a bal, mind pedig a jobb oldalon rendelkenek utasajtókkal. Az éjfél és hajnali 5 óra közötti leállásokra időzített karbantartást a Golden Dragon helyszínre delegált gyári csapata végzi. A fejlett légkondicionálóval, fedélzeti WiFi-vel, USB töltőpontokkal és más utasbarát extrákkal felszerelt járművek a gyártó állítása szerint kedvező fogadtatásra találtak a helyi utazóközönség körében és az üzemeltető cégnél is, amely ennek hatására nemrég további 20 darab szóló kocsit rendelt azonos kivitelben.

A legújabb sorozat tagjai még a kínai gyár udvarán

A pesavari BRT-rendszer építését 2016-ban kezdték el, 414 millió dollár értékű beruházással. A 27 kilométer hosszú, 31 állomással rendelkező fővonalat 60 kilométernyi, 146 állomást magába foglaló ráhordó hálózat egészíti ki.

A Golden Dragon a vezető kínai buszgyártók egyikeként tavaly összesen 5743 autóbuszt exportált, az ebből származó 1,8 milliárd kínai jüanos bevétele pedig az eddigi legmagasabb a cég 1992-es alapítása óta. Az idei év első felében ez az érték meghaladta a 800 millió jüant, ami 53%-os növekedést jelent 2021 azonos időszakához képest.

Fotók: Golden Dragon

Címkék