Bói Loránd váltja Pafféri Zoltánt a Volánbusz élén

Június 16-tól átmeneti megbízással dr. Bói Loránd általános vezérigazgató-helyettes veszi át az elnök-vezérigazgatói feladatokat a távozó Volán-vezértől.

A Volánbusz tulajdonosi jogkörgyakorlójának döntése nyomán ideiglenesen dr. Bói Lorándot nevezték ki az állami vasúttársaság alá rendelt Volánbusz Zrt. élére; a megbízás átmeneti időszakra, a társaság új elnök-vezérigazgatójának hivatalba lépéséig  szól.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. eddigi elnök-vezérigazgatója hivatalosan kedden fogadta el a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) felkérését a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójára, munkáját június 16-án kezdte meg  az egyesített közlekedési óriásvállalat élén. A TIM az új kormány felállítását, s a korábbi tulajdonosi joggyakorló, Mager Andrea állami vagyonért felelős tárca nélküli miniszter posztjának jogutód nélküli megszűnését követően vette át a MÁV-Volán csoport felett az államot megillető tulajdonosi jogok gyakorlását, a szaktárca ezt követően jelentette be, hogy távozik a pozíciójából Homolya Róbert, a MÁV Zrt. korábbi, négy éven át regnáló elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép: Volánbusz

Címkék