Magazin

Volánbusz: két év alatt csaknem 280 pihenő- és étkezőhelyiséget újítanak fel

Nagyszabású rekonstrukciós programot indított tavaly a Volánbusz a munkakörülmények további javítására, ezen belül a munkahelyi pihenő- és étkezőhelyiségek felújítására. Amint az portálunk részére eljuttatott közleményükben írják, a társaság célja, hogy a munkatársak által pihenésre, étkezésre használt helyiségek komfortosabbak, jobban felszereltek legyenek és megfelelő körülményeket biztosítsanak a regenerálódáshoz. A program lendületes megvalósításának köszönhetően a Volánbusz két év alatt közel 280 helyszínen több mint 650 millió forintot fordít pihenők és étkezők felújítására, egy helyszín modernizációjára pedig átlagosan több mint 2,3 millió forint jut.

Felújított pihenőhelyiség Baján…

A társaság elmondása szerint a 2021-ben indult nagyszabású felújítási program keretében az autóbusz-vezetők pihenését szolgáló helyiségek, illetve étkezők közül a központi régióban eddig 22-t, a nyugati országrészben 52-t, a keleti régióban pedig 64-et korszerűsített a Volánbusz, összesen 216,7 millió forint értékben. A helyiségekben szakipari, épületgépészeti felújítások történtek, illetve az elektromos rendszer és a világítás korszerűsítése valósult meg. Sor került a berendezés, a bútorzat és a használati tárgyak – hűtő, kávéfőző, mikrohullámú sütő, televízió stb. – cseréjére is, az előzetesen felmért igényeknek megfelelően.

A felújítási program idén mintegy 140 helyiség modernizálásával folytatódik, 400 millió forintos építési, kivitelezési költséggel, valamint 45 millió forint értékben új berendezések, használati eszközök és gépek vásárlásával. A kivitelezési munkák megkezdése az épületkarbantartási közbeszerzési eljárás lezárását követően indulhat, várhatóan még az első félévben.

…és Karcagon. A címlapképünkön látható felvétel Komlón készült

A két éves rekonstrukciós program keretében a legtöbb – csaknem 140 – helyiség felújítása a keleti országrészben valósult és valósul meg. „Az autóbusz-vezetők munkakörülményei nem csak a pihenőkorszerűsítési, hanem a jármű-fiatalítási programnak köszönhetően is jelentősen javultak az elmúlt időszakban. 2018 óta csaknem 1800 új és újszerű autóbusz állt, illetve áll forgalomba, idén pedig további 1000 új jármű beszerzését tervezi a Volánbusz, így ez év végére a teljes autóbusz-állomány 45%-a megújulhat, a flotta átlagéletkora pedig 8 évre csökkenhet. A korszerű, környezetkímélő és ergonomikus kialakítású járművek gyártói nagy hangsúlyt fektetnek az autóbusz-vezetők egészségének megóvására és a kényelmes, biztonságos vezetést segítő berendezések használatára is” – zárul az állami busztársaság beszámolója.

Fotók: Volánbusz Zrt.

Címkék