Kitekintő

Stagnáltak 2021-ben a Yutong eladásai

A buszgyártók többségénél az elmúlt év értékesítési beszámolóinak közzétételével indul az új esztendő. Nincs ez másként a Yutong háza táján sem, amelynek a 2021-es eladási mutatók alapján ezúttal nincs különösebb oka az ünneplésre – természetesen kínai mércével mérve.

A világ legnagyobb buszgyártója az elmúlt év során minimális mértékben, 0,17%-kal tudta növelni bevételeit a pandémia által legerősebben sújtott 2020-as esztendőhöz képest. A Yutong összesen 42 065 darab autóbuszt gyártott tavaly, ami 0,2%-os növekedést jelent a cég számára – ám ennél jóval fontosabb, hogy a legutóbbi öt évben most először nem csökkent a termelés a megelőző évhez képest. Ebből 41 828 kocsi talált gazdára az év során, ami szintén jelképes, 0,17%-os emelkedésnek felel meg az egy évvel korábban jelentett, 41 756 darabos eladott mennyiséghez képest. Bár ezek a számok nem csak a magyar, de a legtöbb európai buszgyártó számára is még mindig csillagászati magasságokat képviselnek, összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy a Yutong 2019-ben még 58 688, 2018-ban 62 796, míg egy évvel korábban 67 522 autóbuszt állított elő, 2016-ban pedig, története eddigi legsikeresebb évében átlépte a bűvös 70 ezres álomhatárt is – akkor összesen 70 987 példány fogyott a kínai cégóriás típusaiból világszerte egyetlen év alatt. A vállalat éves nettó nyeresége ugyanakkor még így is 7,87 millió USA-dollárral nőtt 2021-ben, összesen 23,61 millió dollárra.

Egyelőre viszonylagos csend övezi a 2019-ben piachódítóként beharangozott, díjnyertes Yutong U12-est, a korábbi típusok viszont megkapaszkodtak az európai eladási lista első felében

Az elmúlt évekhez képest visszafogott termelési és értékesítési számokat a globális autóbuszpiac 2020-as mélyrepülését követő, a vártnál lassabb fellendüléssel és elsősorban a fő vásárlói bázist jelentő kínai üzemeltetők általános gyengélkedésével magyarázza a Yutong.

Természetesen azért akadtak sikerek is az év folyamán: 2021-ben a Yutong két Red Dot Design formatervezési díjat is bezsebelt (ezek egyikét a Yutong Xiaoyu 2.0 autonóm minibusszal), ezen kívül saját állítása szerint jelentős áttörést ért el az intelligens összeköttetések, az önvezető járművek, valamint a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerek és az új szerkezeti anyagok alkalmazása terén. Katarban és Kazahsztánban megkezdték a frissen bemutatott, SAE-besorolás szerinti 4-es szintű önvezetésre képes Yutong A6 minibusz tesztfutásait, decemberben pedig 100 darabot állítottak forgalomba a Yutong hidrogénhajtású távolsági buszaiból Peking vonzáskörzetében. Ezen kívül bevezetésre került a gyártó elektromos buszok tervezésére vonatkozó, öt védelmi rendszert és három további fejlesztést felvonultató új biztonsági sztenderdje is YESS (Yutong Electric Safety Standard) néven – ennek vívmányait ebben a videóban mutatja be a gyártó a Yutong U12-es főszereplésével.

Tavaly került piacra az egyes országokban Nova néven forgalmazott Yutong ZK6138HP turistabusz

A Yutong globális szinten mostanáig összesítve több, mint 80 ezer autóbuszt exportált. Termékei megtalálhatók Európa, Amerika, Délkelet-Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika számos országában, valamint a FÁK-tagállamokban is, ezek közül több régióban piacvezetői helyet foglal el a cég. Az európai villanybusz-szegmensben tavaly a negyedik helyet szerezte meg a kínai gyártó az év során üzembe helyezett 303 elektromos autóbusszal a Chatrou CME Solutions legfrissebb statisztikái szerint.

Fotók: Yutong

Címkék