Kitekintő

A Daimler Truck, a TRATON és a Volvo nagyteljesítményű töltőhálózatot épít ki Európában

A haszongépjármű-gyártó ágazat három meghatározó szereplője, a Mercedes-Benz és a Setra márkákat birtokló Daimler Truck AG, a Scania és az MAN haszongépjármű-gyártókat magába foglaló TRATON-csoport, valamint a Volvo Group kötelező érvényű megállapodást írt alá csütörtökön egy európai nagyteljesítményű, nyilvános autóbusz és teherautó töltőhálózat kiépítését és üzemeltetését szolgáló vegyesvállalat létrehozásáról. A közös cél, hogy felgyorsítsák a töltési infrastruktúra kiépítését az elektromos járművek egyre növekvő számú európai vásárlója számára, valamint, hogy hozzájáruljanak a klímasemleges európai közlekedéshez.

A létrejövő joint venture vállalat, amelyet mindhárom fél egyenlő arányban birtokol majd, az összes hatósági jóváhagyási folyamat befejezése után 2022-ben kezdi meg működését. A felek együttesen mintegy 500 millió euró, átszámítva  közel 185 milliárd forint befektetésével, legalább 1700 nagyteljesítményű, zöld energiát hasznosító töltőállomás telepítését és üzemeltetését tervezik autópályákhoz, valamint logisztikai központokhoz és célállomásokhoz közel a közös vállalat létrehozásától számított öt éven belül. A kezdeményezés az eddigi legnagyobb töltési infrastrukturális beruházás lesz az európai haszongépjármű-iparban. A töltőállomások számát a vállalatok további partnerek, valamint közösségi finanszírozás bevonásával a későbbiekben jelentősen tovább szeretnék bővíteni.

A három járműipari konszern által létrehozott, amszterdami központú közös vállalat teljesen önálló entitásként működik majd, amely a cégóriások haszongépjárművekkel és elektromos közlekedéssel kapcsolatban megszerzett tudására, valamint tapasztalataira épül. Az együttműködés értelmében a Daimler, a TRATON és a Volvo osztozik a szaktudáson és a költségeken, ugyanakkor minden más területen továbbra is piaci versenytársak maradnak.

Az alapítók közös nyilatkozata szerint a  vegyesvállalat katalizátorként fog majd szolgálni az Európai Unió CO₂-semleges áruszállításra vonatkozó zöld megállapodásának 2050-ig történő megvalósításában – mind a szükséges infrastruktúra biztosításával, mind pedig zöld energia felhasználásával. A Daimler Truck, a TRATON-csoport és a Volvo Group közös fellépése megoldást kínál az üzemeltetők nagyteljesítményű töltőhálózat iránti egyre növekvő igényeire, támogatva az átállást a karbonsemleges szállítmányozási megoldásokra, különösen a nehéz áruszállítás területén. A hosszú távú személy- és teherszállítást lehetővé tevő nagyteljesítményű töltési infrastruktúra költséghatékony és egyben gyorsan megvalósítható lehetőséget biztosít az emissziócsökkentésre, s jelentősen felgyorsíthatja a CO₂-semleges távolsági autóbuszok és nehéz teherautók elterjedését.

Az Európai Autógyártók Szövetségének (Association des Constructeurs Européens d’Automobiles, ACEA) májusban közzé tett jelentése szerint 2025-ig 15 ezer, 2030-ig pedig akár 50 ezer nagyteljesítményű nyilvános töltőállomásra is szükség lehet. Éppen ezért a mostani együttműködés egyben felszólítás is az összes többi iparági szereplő, valamint a kormányok és a döntéshozók felé, hogy működjenek együtt a szükséges töltőhálózat megvalósításában, hozzájárulva ezzel is a klímacélok eléréséhez.  Világos jelzésként minden érintett számára, a három vállalat által létrehozott európai töltőállomások, márkától függetlenül, elérhetőek lesznek minden haszongépjármű számára.

Címkék