Utazás

Fokozatosan újraindítja magyarországi járatait a FlixBus

A koronavírus-járvány harmadik hullámának lecsendesülésével a FlixBus több, mint kilenc hónapos szünet után visszatér a hazai utakra. Június 10-től, azaz csütörtöktől újraindulnak a mobilitási cég hazánkat érintő menetrend szerinti nemzetközi járatai. A tavaly nyári – végül átmenetinek bizonyult – újrainduláshoz hasonlóan most is lépésről lépésre épül vissza a kínálat: elsőként a környező fővárosokba, Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba lehet majd utazni Magyarországról.

Budapest és a hazai utazók szempontjából legfontosabb desztinációnak számító Bécs között kezdetben irányonként négy távolsági buszjárat indul naponta. A nemzetközi közlekedés talpra állását segíti, hogy egyes összeköttetések a Bécs-Schwechati nemzetközi repülőteret is érintik. A magyar főváros és Zágráb között péntektől vasárnapig foglalhatók utazások, a Budapest-Belgrád viszonylaton pedig heti négy utazási lehetőségből lehet választani. A FlixBus a járványügyi intézkedések enyhülésével és az utazási igények növekedésével párhuzamosan folyamatosan növeli majd az elérhető úti célok számát, fokozatosan visszaépítve hálózatát.

Mindenki a fedélzetre: elsőként Bécsbe, Zágrábba és Belgrádba utazhatunk ismét a zöld buszokkal

„A tavalyi tapasztalataink azt mutatják, hogy a korlátozások feloldásával a kereslet hamar nőni kezd. 2020 nyarán a legtöbb, hazánkból korábban elérhető országba újra tudtuk indítani buszainkat. Az emberek élvezni szeretnék az utazás szabadságát, a mi célunk pedig az, hogy ezt ismét mindenki számára elérhetővé tegyük. Bízunk benne, hogy az Európa-szerte folyamatban lévő oltási kampányoknak köszönhetően mostantól megszakítás nélkül dolgozhatunk azon, hogy nemzetközi útvonalainkon ismét a magyarok rendelkezésére álljunk” – mondta el Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

Kiterjedt higiéniai intézkedések a biztonságos utazásért

Az elmúlt évhez hasonlóan a FlixBus járatain továbbra is szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben kialakított higiéniai és biztonsági intézkedések vannak érvényben. Az autóbuszokat alaposan fertőtlenítik minden egyes utazás után. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasoknak az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor kézfertőtlenítésre van lehetősége a buszon elhelyezett adagoló használatával. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. Erről a FlixBus ügyfelei online jegyvásárláskor, a vásárlás visszaigazolásával együtt kapnak információt. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, de az előírások a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

A jegykezelés a fertőzések elkerülése végett érintésmentesen történik

„Kérjük utasainkat, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit és csak akkor induljanak útnak, ha ezeknek teljes mértékben meg tudnak felelni. A FlixBus utazások rugalmasan módosíthatók az indulást megelőző tizenötödik percig, így aki bármilyen okból nem tud az előre foglalt időpontban indulni, későbbre tolhatja, vagy lemondhatja jegyét” – tette hozzá Szabó Imre.

Fotók: FlixBus

Címkék