Utazás

A FlixBus újraindítja Magyarország és Erdély közötti járatait

A bécsi összeköttetések két héttel ezelőtti újraindulása után a holnapi naptól, június 26-ától ismét útra kelnek a FlixBus Magyarország és Erdély között közlekedő, magyar szempontból kiemelkedő jelentőségű járatai is. A fővárosból Erdély és a Partium több, mint 15 településére lehet majd újra utazni a jellegzetes élénkzöld távolsági buszokkal.

Eleinte heti ötször jár majd többek közt Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Csíkszereda, Székelyudvarhely és a magyar főváros között közvetlen éjszakai buszjárat, emellett Temesvárra és Aradra is van lehetőség átszállás nélkül eljutni Budapestről. A koronavírus-járvány lezárultával a FlixBus az utasigényekkel párhuzamosan szeretné tovább bővíteni a régióban elérhető összeköttetések számát a következő hetekben.

„A tavalyi évben Budapest a legnépszerűbb európai célállomások között volt a Románia területéről induló utasaink körében, így fontosnak tartottuk, hogy a hálózatunk újraindítása után a lehető leghamarabb utazási lehetőséget biztosítsunk ezen a viszonylaton” – mondta el Arany László, regionális ügyvezető igazgató.

Amint azt korábban megírtuk, a FlixBus Európa-szerte új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezetett be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. Ezek vannak érvényben az erdélyi városokba közlekedő távolsági járatokon is. A buszok alapos fertőtlenítése mellett az utasok számára kézfertőtlenítőt is biztosítanak a fedélzeten. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A szabályokat a buszvezetők ismertetik felszálláskor, illetve a vállalat weboldalán is megtalálhatók.

Címlapkép: FlixBus

Címkék