Kitekintő

Újabb svéd megrendelés futott be a BYD-hoz

Rohamosan nő a tisztán elektromos hajtású autóbuszok piaca a tehetős skandináv államokban, ennek pedig úgy tűnik, hogy eddig a BYD az egyik első számú nyertese (rajta keresztül pedig az óriáscég komáromi összeszerelő üzeme): a kínai gyártó egy újabb jelentős, egész pontosan 79 darabos villanybusz-megrendeléssel erősítheti pozícióját a térségben.

A Svédország egyik legnagyobb busztársaságától, a Bergkvarabusstól most érkezett megbízásnak köszönhetően immár félezer darabra gyarapodik a Norvégiában, Svédországban, Dániában és Finnországban értékesített BYD eBusok száma. A megrendelt járművek fele – amelyek a BYD számításai szerint eddig több, mint 25 millió kilométert tettek meg, ennek során mintegy 27 000 tonnányi szén-dioxid kibocsátásától kímélve meg közvetlen környezetüket – már meg is kezdte szolgálatát rendeltetési helyén.

A nemrég tető alá hozott 79 darabos svéd megrendelés három típusból tevődik össze: a Bergkvarabuss 32 darabot vásárol az eBus típuscsalád frissen piacra dobott, közel 15 méter hosszú háromtengelyes, alacsony belépésű (low entry) kiadásából, 43 kocsit a 13 méteres nyújtott, szintén alacsony belépésű modellből, valamint négy példányt a 12 méteres „low floor”, azaz teljes hosszban alacsonypadlós kivitelből. A flotta oroszlánrészét adó alacsony belépésű két-, és háromtengelyes kocsik M3/II osztályú (elővárosi-helyközi) specifikáció szerint érkeznek majd a fuvarozóhoz. A fennmaradó négy városi kialakítású villanybusz pedig már a BYD Európában legkeresettebbnek számító K9-es típusának modellfrissített változatát képviseli majd. Az eBus típuscsalád továbbfejlesztett, könnyűszerkezetes alumíniumötvözet vázszerkezetet kompozit tetőlemezzel párosító buszaiba a BYD új, nagyobb hatótávot garantáló, immár 422 kWh összkapacitású akkumulátorcsomagja kerül. Szintén friss fejlesztésnek számít az energiahatékony légkondicionáló, a fejlett akkumenedzsment (BMS) rendszer és a jármű főbb elektromos komponenseit összefogó “6 az 1-ben” kontroller. A most megrendelt autóbuszok egy része hazánkban, a BYD komáromi üzemében fog legördülni a gyártósorról. A járművek átadását várhatóan az év végén kezdi meg a gyártó.

Az elektromos buszok folyamatosan szélesedő piaci szegmensében a BYD a jelek szerint kontinensünkön is megtalálta a számítását: a kínai gyártó típusaiból mostanra már több, mint 2000 darabot értékesítettek Európában (ebbe beleértendők a jelenleg gyártás alatt álló, már megrendelt villanybuszok is), ezzel a cég jelenleg piacvezetőnek számít az öreg kontinensen.

Grafika: BYD Europe

Címkék